MAE a confirmat! Un cetăţean român a murit de COVID-19, în Italia

MAE a confirmat! Un cetăţean român a murit de COVID-19, în Italia © Pixabay

Virusul ucigaș din China continuă să facă din ce în ce mai multe victime. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat moartea unui cetățean român, în Italia.

Numărul cazurilor afectate de Covid-19 este în continuă creștere. În Italia, a murit un cetățean român, lucru confirmat de MAE. Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, moartea acestuia a s-a produs pe fondul unei afecțiuni medicale preexistente infecției cu virusul ucigaș din China.

Este vorba despre una dintre cele două surori diagnosticate și internate lângă Milano. Femeile s-au stins din viață la două zile distanță una de cealaltă.

Una dintre cele două femei decedate urma să împlinească vârsta de 80 de ani pe data de 14 martie. S-a stins însă din viață cu două zile înainte. În ceea ce o privește pe sora ei, în vârstă de 75 de ani, aceasta a murit miercuri.

Potrivit spuselor familiei celor două femei, amândouă au fost infectate cu Covid-19, după ce au mers la Milano, în luna ianuarie.

Sora mai mică fusese la Milano pentru un tratament medical, iar sora ei mai mare a mers acolo pentru a o susține.

"În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

"Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19", se prezintă în comunicatul MAE.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro