„Criminala de la metrou” este păzită zi şi noapte de alte 3 deţinute! Acestea primesc reduceri de pedepse

„Criminala de la metrou” este păzită zi şi noapte de alte 3 deţinute! Acestea primesc reduceri de pedepse © arhivă

Magdalena Şerban, femeia care a ucis o tânără în anul 2017 la metroul din Capitală, este păzită non-stop de trei puşcăriaşe care, cu rândul, zi şi noapte, fac planton în celulă. Această decizie a fost luată dat fiind faptul că Magdalena Şerban este considerată un deţinut periculos.

„Criminala de la metrou” împarte celula de la Târgşor cu alte şase femei încarcerate pentru omor sau au rapoarte de pedepsire. Pentru că Magdalena Şerban poate ataca oricând pe cineva sau chiar să-şi facă rău singură, trei dintre colegele de celulă o păzesc 24/24 de ore. 

Astfel, în funcţie de câte ture au pe lună, fiecare dintre cele trei poate primi până la 11 zile pe lună care se scad din condamnare. 

”Deținutele, alese dintre cele cu vechime, fac planton, prin rotație, servicii de câte opt ore fiecare. Exact ca în armată, în baza unor planificări. Așa, pe toată durata unei zile, adică pe timpul a 24 de ore, colega lor este păzită. Este o procedură care se aplică la toți pușcăriașii cu grad ridicat de risc, dar și la cei care nu se pot ajuta singuri: infirmi, orbi…Magdalena Șerban face parte din categoria celor potențiali agresivi și trebuie supravegheată non-stop, cu atât mai ult cu cât este în tratament pentru tulburările neuropsihiatrice de care suferă”, au dezvăluit surse din interiorul Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru Libertatea.

În decembrie 2017, Magdalena Șerban, în vârstă de 36 de ani, bolnavă psihic, a ucis-o pe Alina Ciucu, o tânără care aștepta metroul în stația Dristor și pe care a împins-o în fața trenului, deşi nu o cunoştea şi nu avusese vreo altercaţie cu aceasta. Anterior, aceeași Magdalena Șerban a încercat să omoare o altă fată nevinovată, care a reușit, însă, să opună rezistență. Ulterior, medicii au stabilit că, în ciuda tulburărilor grave de comportament, femeia ucigașă a avut discernământ atunci când a comis faptele.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro