Majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respinsă! Ce se va întâmpla

Majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respinsă! Ce se va întâmpla © arhivă

Majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respinsă de Senat. Ce se va întâmpla cu proiectul de lege care viza majorarea alocaţiilor, în 2019, pentru elevi.

Proiectul de lege care prevedea majorarea alocaţiilor pentru elevi a fost respins. Această propunere legislativă viza alocaţia de stat pentru copii spunând că ar trebui să fie majorată anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei.

„În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarcă ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și ținerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifră de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor (...) În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și ținerii", este prezentat în expunerea de motive (...) O prima măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține sumă la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă” sunt motivele propunerii legislative, potrivit a1.ro.

Propunerea legislativă a fost respinsă dar urmează să fie supusă votului în Camera Deputaţilor.

Guvernul a anunțat de acum doi ani că se vor creşte alocațiile pentru copii, însă acest lucru nu s-a întâmplat. 

Alocațiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani și 84 de lei lunar pentru copiii între 2 și 18 ani. 

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro