Mănăstirea Putna, lovită de COVID-19! 31 de călugări au fost testați pozitiv cu virusul ucigaș

Mănăstirea Putna, lovită de COVID-19! 31 de călugări au fost testați pozitiv cu virusul ucigaș © arhivă

Mănăstirea Putna, lovită de noul coronavirus!  31 de călugări au fost testați pozitiv cu virusul ucigaș și transportați de urgență la spital! 

”Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice”

Un nou focar de COVID-19 s-a dezlănțuit la Mănăstirea Putna. 31 de călugări au fost confirmați cu virusul ucigaș și transportați de urgență la spital. Potrivit informațiilor oferite de către managerul interimar al Spitalului din Suceava, cei 31 au forme ușoare, mulți fiind asimptomatici. 

”Sunt internați. Cei mai mulți au forme ușoare, sunt asimptomatice. Sunt internați în spital. Directorul medical se ocupă și face o reevaluare. Ei au fost reevaluați ieri de medicul infecționist. Au stabilit tehnica terapeutică. Cam așa e situația. Nu pune niciunul dintre ei probleme.”, a declarat Anatolii Buzdugan pentru antena3.ro

Decizia de a fi testată întreaga comunitate de la Mănăstirea Putna a fost luată săptămâna trecută, după ce un bărbat care locuia în mănăstire s-a stins din viață. În acel moment, conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă epidemiologică.

Cu atât mai grav a fost faptul că, în data de 5 mai, unul dintre călugării de la Putna, în vârstă de 52 de ani și infectat cu noul coronavirus, a fost transferat de urgență cu un elicopter la Institutul ”Matei Balș”, din cauza faptului că starea de sănătatea i se agravase. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro