Marcel Vela revine cu explicații după ce a făcut declarații controversate. În ce condiții te alegi cu dosar penal dacă nu porți mască

Marcel Vela revine cu explicații după ce a făcut declarații controversate. În ce condiții te alegi cu dosar penal dacă nu porți mască © Hepta

Marcel Vela a revenit asupra declarațiilor controversate în care îi îndemna pe bucureșteni să sune la 112 dacă văd că cineva fără mască tușește sau strănută. Ministrul de Interne a precizat că făcea referire la cei care încearcă ostentativ să împrăștie virusul și că nu toți oamenii fără mască vor și răspunde penal.

După declarațiile controversate făcute în această dimineață, ministrul de Interne a revenit asupra îndemnului său și a explicat că dosare penale vor fi întocmite doar pentru persoanele care fac intenționat acțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Această explicație vine după ce i-a îndemnat pe bucureștenii care merg cu metroul să sune la 112 dacă văd că cineva fără mască tușește.

„La gurile de metrou se vor verifica toţi pasagerii să aibă mască. Dacă, în vagon, unul dintre indivizii care vrea să facă rău îşi dă masca jos intenţionat şi infectează. Era discuţia despre un infectat care intră în metrou şi îşi dă jos masca. Nu e un răspuns general pentru toţi care nu au mască să aibă dosare penale. Penal e când intenţionat cineva bolnav intră la metrou cu mască, iar în vagon şi-o dă jos şi strănută intenţionat”, a declarat Marcel Vela, la Digi24.

Ce a spus inițial

Inițial, Marcel Vela a răspuns la întrebarea: „Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?”

Atunci, ministrul de Interne, a declarat că trebuie sunat la 112 și că această persoană se poate alege cu dosar penal instant.

„În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi”, precizase Vela.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro