Supraviețuitoare Colectiv, mărturie tulburătoare la 4 ani de la tragedie: „Noi toți continuăm să ardem”

Supraviețuitoare Colectiv, mărturie tulburătoare la 4 ani de la tragedie © Facebook

Miercuri se împlinesc fix patru ani de la tragedia de la Colectiv, în urma căreia 64 de tineri nevinovați și-au pierdut viața. Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitoarea incendiului, continuă să facă tratamente pentru a vindeca rănile rămase pe trupul ei. Acum, tânăra face o mărturie cutremurătoare.

Alexandra a ajuns la a 24-a de intervenție. Cel mai probabil nu va fi ultima. Toată viața va fi nevoită să îndure chinul semneleor ce încă îi pătează pielea.

Tânăra are brațele și spatele arse, iar corpul îi este strâns ca o armură. Anul acesta, a făcut a 6-a procedură de needling chirurgical, a 24-a în total, de la Colectiv și până astăzi. Se declară dezamăgită de România, în care nimic nu pare să se fi schimbat.

„Toată viața, dacă vreau să fiu bine, va trebui să vin la needling și la operații de reconstrucție. Toți vom trebui să facem asta, pentru ca cicatricile noastre să nu devină și mai bolnave. (...) Chirurgul a intrat în sală și îmi zâmbește cald. Ține în mână rola de titan cu ace lungi cu care îmi va face intervenția. În timpul acesteia, cu dibăcie, medicul plimbă instrumentul peste cicatricile mele dure și aderente. Trebuie să apese cu putere pentru ca acele să pătrundă adânc prin țesutul îngroșat, care a crescut haotic peste arsuri. Rola perforează dantelăria bolnavă de pe trupul meu pentru ca, în rănile provocate, să apară carne nouă, sănătoasă, care să înlocuiască treptat platoșa rigidă care mă strânge ca o armură ce mi s-a lipit de oase. 4 ani, îmi spun, în timp ce număr în gând operațiile și mă opresc când ajung la 24. (...) 4 ani de la Colectiv, dar noi - noi toți - continuăm să ardem”, a scris Alexandra, pe Facebook.

Incendiul de la Colectiv a izbucnit într-un club în care sute de tineri participau la un concert al trupei Goodbye to Gravity. Artificiile din timpul spectacolului au cuprins tavanul halei, prevăzută cu o singură ieșire. 


facebook whatsapp twitter pinterest