Măsură-șoc la noi în țară! Cine sunt românii care nu vor mai putea vota

Măsură-șoc la noi în țară! Cine sunt românii care nu vor mai putea vota © Hepta

Există o prevedere care ar urma să interzică votul într-o localitate pentru oamenii care și-au stabilit reședința acolo cu trei luni înainte. Măsura a stârnit controverse, însă Guvernul, chiar dacă este dispus să reducă perioada la două luni, este hotărât să nu renunțe la impunerea unui termen minim.

Guvernul caută să reducă numărul de vize flotante, care sunt făcute „pe bandă rulantă” și care ajung „să afecteze procesul electoral”, spune premierul Ludovic Orban, potrivit hotnews.ro.

Românii care nu vor mai putea vota

În proiectul privind alegerea primarului în două tururi, a fost introdus și un articol care vorbește despre această limitare, menită să stopeze fenomenul „turismului electoral”.

Deși este posibil ca termenul minim să fie redus de la 90 de zile la 60 de zile, Orban declară că nu va renunța la acest proiect.

„Putem discuta asupra perioadei, să nu fie de 90 de zile, să fie de 60 de zile” dar „nu putem accepta să se facă pe bandă rulantă mii și mii de vize care să afecteze procesul electoral”, a spus prim-ministrul.

Soluția este contestată de cei din opoziție, care spun că măsura nu este necesară în anul 2020, atunci când sistemul electronic face imposibilă posibilitatea votului multiplu. Mai mult, acest proces i-ar afecta cel mai mult pe studenți, care s-ar putea trezi fără posibilitatea de a vota, pentru că nu au posibilitatea de a merge până la secțiile unde sunt înscriși.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro