Măsuri aspre pentru românii care se întorc din străinătate de Paşte! Ce îi aşteaptă pe cei care revin din zonele de risc ale Italiei

Măsuri aspre pentru românii care se întorc din străinătate de Paşte! Ce îi aşteaptă pe cei care revin din zonele de risc ale Italiei © Pixabay

Românii aşteptaţi să se întoarcă în ţară pentru sărbătorile pascale trebuie să se supună unor reguli adoptate din cauza crizei coronavirusului.

Persoanele care intenţionează să se întoarcă în ţară în următoarea perioadă sunt sfătuite să se gândescă mai bine înainte de a lua o decizie.

Autorităţile avertizează că cei care se vor întoarce din zona roşie a Italiei, adică din localităţile cel mai afectate de coronavirus, vor intra direct în carantină şi vor fi internaţi pentru investigaţii amănunţite. Zonele puternic afectate de răspândirea virusului sunt cele din regiunea Lombardia: Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano.

Cei care, în schimb, se vor întoarce din zona galbenă, adică din zona unde există un număr redus de infecţii, vor fi izolaţi la domiciliu pentru 14 zile, timp în care vor fi monitorizaţi constant.

Avertismentul specialiştilor, de luat în serios

Medicul Adrian Streinu Cercel a transmis un mesaj oficial pentru cei care doresc să revină în ţară pentru a sărbători Paştele. Astfel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş declară că doar cei care au nevoi speciale pot risca să se întoarcă în ţară. Pentru ceilalţi, însă, medicul spune că mai bine s-ar răzgândi.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus.", a afirmat medicul.

Mai mult, doctorul declară că România este pregătită pentru valul de români care urmează să se întoarcă în ţară, şi că autorităţile se aşteaptă ca numărul bolnavilor să crească în această perioadă.

„Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume, în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a mai spus profesorul Adrian Streinu Cercel.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro