Măsuri dure! Managerul Spitalului Județean din Deva, intrat în carantină, a fost suspendat

Măsuri dure! Managerul Spitalului Județean din Deva, intrat în carantină, a fost demis © Fabricat în România

Spitalul Județean din Deva a intrat în carantină, după ce mai multe cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. La scurt timp după ce a fost făcută publică vestea, prefectul județului Hunedoara a decis suspendarea managerului spitalului. Daniela Roșca a recunoscut că nu știe câte teste au fost făcute pe medici, pentru un motiv cât se poate de simplu: nu a întrebat medicul epidemiolog.

Daniela Roșca, managerul Spitalului Județean Deva, a fost suspendată din funcție, cel puțin pentru perioada în care este instalată starea de urgență în România. Decizia a fost luată de prefectul județului Hunedoara, în condițiile în care 5 medici și 13 pacienți au fost depistați cu COVID-19, scrie Digi24.

În prezent, în Spitalul de Urgență Deva sunt în prezent 104 angajați și 69 de pacienți, 13 dintre care au fost declarați infectați.

Prima reacție a Danielei Roșca

În cadrul unei emisiuni, managerul spitalului a declarat că numărul de cadre infectate nu îl știe cu exactitate, dar se estimează că cel puțin cinci medici au fost îmbolnăviți cu noul coronavirus.

„Nu se știe de unde a pornit acest lucru, medicul epidemiolog ne-a transmis că este transmitere comunitară”, a precizat Daniela Roșca. 

În motivarea deciziei sale, prefectul județului Hunedoara a explicat că lipsa de comunicare cu Roșca a reprezentat un motiv important. În privința acestui subiect, managerul suspendat a precizat că nu a răspuns la telefon pentru că prefectul... a sunat-o de pe număr necunoscut.

„Dacă domnul prefect m-a sunat de pe alte numere, în timp ce vorbeam la telefon mă sunau multe numere necunoscute, dacă mă suna de pe numărul cunoscut răspundeam”, a motivat Daniela Roșca, la Digi24.

Spitalul Județean a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru că medicii nu erau echipați corespunzător.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro