Măsurile luate de Metrorex împotriva contaminării cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu metrourile

Măsurile luate de Metrorex împotriva contaminării cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu metrourile © Profimedia

Metrorex a anunțat că, în următoarea perioadă, va dispune niște măsure preventive pentru diminuarea riscurilor de infecție cu coronavirus.

Într-un comunicat oficial, reprezentanții Metrorex au anunțat la ce măsuri vor recurge pentru a preveni riscul de contaminare cu coronavirus, în timp în ce numeroși experți spun că este „inevitabil” ca virusul ucigaș să ajungă și în România.

Măsuri preventive la metrou

Printre măsurile preventive dispuse de Metrorex se numără dezinfecția atentă a barelor, a butoanelor, dar și amplasarea unor afișe educative în stații și între stații, pentru a-i informa pe călători.

„În trenurile de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii. Acest program este aplicat în cadrul tuturor tipurilor de salubrizare, precum şi după executarea reviziilor. Mai mult, pentru informarea corectă a publicului călător, Metrorex va expune atât în staţiile de metrou, cât şi în trenuri, afişe educative de prevenţie a infecţiei cu Coronavirus. Din aceste afişe aflăm cum ne putem proteja pe noi înşine, dar şi pe cei din jurul nostru de o eventuală îmbolnăvire”, se arată în comunicatul emis de Metrorex.

Cum ne apărăm de coronavirus

Ministerul Sănătății a dispus o listă de măsuri preventive necesare pentru a diminua riscurile contaminării. Așadar, autoritățile recomandă spălatul pe mâini cât mai des, evitarea contactului cu oameni care suferă de infecții respiratorii, dezinfectarea suprafețelor cu soluții pe bază de alcool sau clor și folosirea măștilor de protecție.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro