Ministrul Sănătăţii, prima reacţie după ce s-a aflat că un bărbat a profesat ca medic în România, deşi are doar 8 clase

+2 click pentru
galerie

Ministrul Sănătăţii, prima reacţie după ce s-a aflat că un bărbat a profesat ca medic în România, deşi are doar 8 clase © Instagram

La doar câteva ore duă ce s-a aflat că un bărbat, venit în România sub un nume fals, a profesat drept medic la un spital din Bucureşti deşi are doar 8 clase, Ministrul Sănătăţii a făcut primele declaraţii. 

Citeşte şi - Are 8 clase, se dă medic celebru şi operează pe bandă rulantă în România. "Am tresărit când am văzut că nu știe să-și pună mănușile"

Matthew Mode, pe numele adevărat Matteo Politi, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, după ce mai mulţi ani s-a folosit de faptul că avea acelaşi numa ca un renumit cardiolog din Italia. Acesta a a terminat de fapt opt clase, nu are Bacalaureat, iar în acte, ultima meserie pe care a avut-o este cea de valet de parcare. Sub nicio formă nu are toate studiile cu care s-a lăudat când a venit în România. 

"Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat. Ministerul nu a dat echivalare acelei diplome şi fără acea echivalare nu putea obţine de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. Vom vedea exact ce s-a întâmplat. Eu am aflat azi dimineaţă din presă. Am înţeles despre ce este vorba. Un medic este angajat pe baza unor documente, printre care şi certificatul de liberă practică. Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze. Nu poate fi angajat doar cu codul de parafă. Cei care l-au angajat l-au angajat ilegal", a spus Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii. 

R.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro