Medicul Mircea Beuran ajunge în faţa judecătorilor, după ce a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită

Medicul Mircea Beuran ajunge în faţa judecătorilor, după ce a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită © Facebook

Medicul Mircea Beuran, al cărui nume a fost implicat în cazul pacientei arse pe masa de operaţie de la Spitalul Floreasca, a fost reţinut de procurorii DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mircea Beuran este acuzat de luare de mită.

Mircea Beuran a fost reţinut joi, 13 februarie de procurorii DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvărşirii infracţiunii de luare de mită. 

DNA a anunţat printr-un comunicat că Mircea Beuran a acceptat şi primit de la un medic din Capitală suma de 10.000 de euro pentru a propune în cadrul unei universităţi de medicină din Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar, dar şi pentru ca a asigura câştigarea concursului de persoana care i-a înmânat banii.

Astfel, Mircea Beuran şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arest. Medicul va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, care îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar de chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti, în calităţile menţionate, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor.", se arată în comunicatul DNA.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro