Cazul Caracal. Mesajul care a circulat pe Whatsapp, între procurori: "Când s-a aflat potențialul autor, victima nu mai era în viață"
Publicat pe 19.08.2019 la 22:08 Actualizat pe 19.08.2019 la 22:31
Pe 26 iulie 2019, chipul Alexandrei Măceşanu, tânăra care a sunat la 112 şi anunţat că este răpită, dar nu a putut fi localizată, avea să fie în toate ziarele şi la toate posturile de televiziune. Indignare, revoltă şi acuzaţii. Acestea sunt cele trei cuvinte care descriu reacţia opiniei publice. La aproape o lună de la acel moment, a ieşit la iveală şi mesajul care a circulat între procurori, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este de-a dreptul cutremurător!
Pe 26 iulie 2019, chipul Alexandrei Măceşanu, tânăra care a sunat la 112 şi anunţat că este răpită, dar nu a putut fi localizată, avea să fie în toate ziarele şi la toate posturile de televiziune. Indignare, revoltă şi acuzaţii. Acestea sunt cele trei cuvinte care descriu reacţia opiniei publice. La aproape o lună de la acel moment, a ieşit la iveală şi mesajul care a circulat între procurori, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este de-a dreptul cutremurător!
În seara de vineri, între procurori, pe Whatsapp, circula un mesaj care ar fi provenit de la Cristian Ovidiu Popescu, cel care a aşteptat în faţa casei lui Gheorghe Dincă până ceasul a arătat ora 06:00.
Din acest mesaj se înţelege că, în primul rând, procurorul Cristian Ovidiu Popescu ar fi ştiut de faptul că, la ora 02:00, când s-a aflat identitatea "potenţialului autor", victima, Alexandra Măceşanu, ar fi fost deja ucisă.
Mai mult, scopul acestui mesaj ar fi fost punerea în mişcare a unui sistem care să asigure că "cine poate, scapă", prin orice mijloace, chit că vorbim de divulgarea unor informaţii nepublice din ancheta care se complică de la o zi la alta.
"Miscărea pentru apărarea statutului procurorilor" a publicat un comunicat în jurul orei 13.53, în care erau aduse la cunoştinţa opiniei publice informaţiile din mesajul ce ar fi fost trimis pe Whatsapp mai multor procurori, de Cristian Ovidiu Popescu.
Acum, procurorul care ar fi trimis acest mesaj, Cristian Ovidiu Popescu, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară. În plus, Secţia pentru procurori a CSM a decis ca, pe perioada cercetării disciplinare, Cristian Ovidiu Popescu să fie suspendat din funcţie.
"Mulţumesc colegilor pentru poziția luată și pentru ajutor. Sunt procurorul de caz și pot să vă prezint situația reală. Dosarul s-a înregistrat la parchet la ora 15, 30. Imediat am emis ord. provizorie pe 48 ore pt. interceptare și localizare 3 nr. de telefon, al victimei, cel de pe care s-a apelat 112 și cel de pe care a fost sunată mama, de un necunoscut. În jurul orei 19,15, am avut informația că față ar putea fi la trei adrese dintr-o comună învecinată. La 19,50 aveam mandatele și la 19,58 întrăm în locații. Am fost sesizați joi, la ora 15, 30. Față era dispărută de miercuri, părinții au sesizat joi dimineață dispariția, la poliție, convorbirea la 112 a avut loc la ora 11. În urmă efectuării perchezițiilor și a verificărilor în zonă, nu s-a descoperit nimic relevant. Activitatea s-a terminat pe la ora 21.
Am continuat apoi verificările prin vizionarea tuturor imaginilor stocate de camerele de supraveghere de pe presupusul traseu al mașinii. 5 camere de supraveghere, toate private. La un moment dat colegul de la DIICOT Dolj, ce avea dosarul cu dispariția fetei din luna aprilie, ne-a furnizat informația că în cazul lor ar apărea o mașină marca Renault tip break și ne-a dat și imaginea. Am căutat pe imagini o mașină, care să corespundă și, cu greutate, am aflat la ora 2,00, proprietarul acelei mașini.
Din momentul identificării proprietarului mașinii, au fost trimise echipe în zonă, pentru verificări și nu a fost identificată nici o activitate, cu atât mai puțîn suspectă. Am solicitat mandate de percheziție la adresa bănuitului și la alte două adrese, cu care acesta avea legături, în jurul orei 2,20. Anunțase din timp, ora 23, judecătorul de serviciu că s-ar putea să-l solicit în acea noapte. La ora 3,05 am luat mandatele de la judecătorie și le-am dat ofițerului de serviciu de la poliție, în jurul orei 3,15. Acesta mi-a spus că la poliție nu mai e nimeni din echipă.
Localizarea a fost pe o arie mare, într-o zona cu câteva sute de case. Nu ne-a ajutat cu mare lucru. La ora 2,00, când s-a aflat potențialul autor, victima nu mai era în viață. Cel mai probabil, după ce autorul a aflat că această a sunat la 112, a turbat, a strâns-o de gât și a ars-o într-un butoi din curte, unde au și fost găsite oasele în cenușă.
Singurele detalii date de fată au fost că vede pe geam un brad, un nuc, niște câini, o mașînă și un gard roșu. Nu a zis nimic de service. Nu au fost apeluri la 112 de la vecini care să spună că aud țipete.", este mesajul care a circulat pe WhatsApp, între procurori, în noaptea de 26 spre 27 iulie, potrivit stiripesurse.ro.