Mesajul lui Klaus Iohannis, despre românul mort în atacul din Germania

Mesajul lui Klaus Iohannis, despre românul mort în atacul din Germania © Hepta

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe, în urma atacului armat din Germania, care a curmat viața unui tânăr român de 22 de ani.

Ieri, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că printre victimele atacului armat din Hanau, Germania se numără și un român, un tânăr de 22 de ani din județul Giurgiu. Astăzi, președintele României a transmis un mesaj pe Twitter, în care anunță că a aflat de tragedie.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Klaus Iohannis.

Român mort în atacul armat din Germania

Un atac armat sângeros a avut loc în orașul german Hanau. Au murit 11 oameni, printre care și un român din localitatea Adunații Copăceni, din Giurgiu. Autoritățile au fost cele care au anunțat familia de moartea tânărului, a cărui mașină a fost umplită de gloanțe de către atacator. Se pare că băiatul, care locuia în Germania timp de patru ani, se afla la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Era pe drum spre magazin.

MAE a transmis: „În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.”

„Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro