Metode de scădere a glicemiei. Soluții naturale pentru a preveni diabetul zaharat
Publicat pe 20.01.2021 la 20:53 Actualizat pe 20.01.2021 la 20:53
Dacă ești una dintre persoanele care caută metode de scădere a glicemiei, mai jos găsești soluții ideale pentru a preveni diabetul zaharat și a avea o stare de bine.
- Diabetul zaharat se poate ține sub control și pe cale naturală.
- Glicemia crește în funcție de anumite alimente consumate, stres ori lipsa somnului și a sportului.
Măsurarea glicemiei ete un lucru necesar, am putea spune chiar vital, pentru orice persoană care suferă de diabet. În felul acesta, ei își pot manageria foarte bine boala.
Metode de scădere a glicemiei în mod natural
Dacă ai glicemia crescută și suferi de diabet zahar nu trebuie neapărat să apelezi la medicamente. Mai întâi poți încerca să faci sport, să bei apă, să reduci cantitatea de carbohidranți, să dormi destul, să consumi alimente bogate în crom și magneziu și oțet de cidru de mere, semințe de schinduf, scorțișoară, să-țo controlezi nivelul de stres și să te asiguri că îți mărești cantitatea de fibre consumate.
Alimente cu indice glicemic mic
Alimentele care conțin un indice glicemic mic, necesare în casa oricărui bolnav de diabet zahar sunt : ovazul, orzul, leguminoasele, cartofii dulci, porumbul, majoritatea fructelor si legumelor lipsite de amidon. Acestea conțin mai puțin carbohidranți
Băuturi care nu ridică glicemia
Apa este băutura care te salvează. Pe lângă faptul că te hidratează cel mai bine, apa menține glicemia în limite normale și ajută rinichii să elimine zahărul în exces.
Scăderea în greutate
O greutate corespunzătoarea vârstei și înălțimii tale scade automat și riscul creșterii peste limită a glicemiei ori a apariției diabetului zaharat. Specialiștii spun că odată cu instalarea bolii, dacă persoana în cauză scade în greutate chiar și cu doar câteva kilograme, acest lucru ar putea duce la o scădere de 58% a riscului de îmbolnavire și pare a funcționa mai bine decât medicamentele.
Ce plante contribuie la scăderea glicemiei
Tot pentru un tratament pe cale naturală recomandat este și sucul de ceapă, pulberele de frunze de dud negru, semințele de schinduf, ceaiul verde, afinul , scorțișoara, dar și mierea de castan ori tei, spun cercetătorii că ajută la scăderea glicemiei.
Ce trebuie făcut când metodele de scădere a glicemiei dau greș
Dacă tratamentele medicamentoase ori cele naturiste nu dau roade în scăderea glicemiei, atunci trebuie neapărat făcut un control la medicul specialist, căci o glicemie prea mare poate duce la convulsii sau la pierderea constienței și instalarea comei hipoglicemice.
Ce este glicemia și când este prea mare
Glicemia este concentrația de glucoza din sânge, iar glicemia peste limita normală afectează în mod obișnuit persoanele care suferă de diabet zaharat.
De ce este periculos să ai glicemia mare
Este foarte periculos să ai o glicemie mare, pentru că ea, netrataă și neținută sub control poate duce la complicații. Astfel, persoanele care se știu predispuse la această boală trebuie să își măsoare zilnic valorile glicemici, căci dacă sunt prea mari atunci pot duce la convulsii,
Citește și: 5 semne pe care ți le dă organismul atunci când ai glicemia prea mare