Milionar celebru, într-o ipostază jenantă / A ajuns cu nevasta la tribunal
De Narcis Voica.
Publicat pe 11.03.2020 la 23:50
Actualizat pe 11.03.2020 la 23:32
Unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din România, originar din Brașov, este obligat să meargă în fața judecătorilor cu soția, din cauza unor datorii.
Unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din România, originar din Brașov, este obligat să meargă în fața judecătorilor cu soția, din cauza unor datorii.
Aristotel Căncescu, afacerist prosper și politician influent din Brașov, este citat la tribunal, alături de soție, dintr-un motiv incredibil: nu și-a achitat facturile la gaze! Astfel, după ce a emis mai multe somații, furnizorul de gaze a decis să îl cheme pe milionar în fața instanței, pentru a-l determina să-și plătească datoriile. Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a mai fost în fața judecătorilor, într-un dosar în care a fost acuzat de evaziune fiscală - proces pe care l-a câștigat la instanța de fond, după ce a demonstrat că este nevinovat.
În procesul respectiv, judecătorii au dispus „achitarea inculpaților: CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN pentru infracţiunea de evaziune fiscală (…); CĂNCESCU ANTONIN VIOREL pentru infracţiunea de evaziune fiscală (….) , RUSU BOGDAN AURELIAN pentru infracţiunea de complicitate la evaziune fiscală (…); SC CANARIS SRL, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, SC CANET RADIO SRL, pentru infracțiunea de complicitate la evaziune fiscală (…). Respinge pretențiile părții civile STATUL ROMÂN – ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, prin reprezentant legal”.
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA susțineau: ”Inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, prețul fiind de 5 milioane euro. Structura afacerii a fost stabilită de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian astfel încât să nu plătească taxe și impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacții. Concret, transferul celor 33 licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societățile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înființată anume în acest scop de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian. Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active”.