Ministerul Educației, despre documentul care anunță reluarea cursurilor pe 6 aprilie

Ministerul Educației, anunț despre documentul care anunță reluarea cursurilor pe 6 aprilie © Turnul Sfatului

Ministerul Educației a emis un comunicat în care dezminte informațiile dintr-un document fals, din care reiese că elevii ar urma să se întoarcă la școlă începând cu 6 aprilie. Oficialii dezmint clar lucrurile scrise în documentul cu pricina, care s-a propagat rapid în mediul online.

Un document care purta semnătura ministrului Educației a început să circule în mediul online. Acolo, era anunțat faptul că școlile ar urma să se redeschidă în România pe data de 6 aprilie. Totodată, erau precizate și niște măsuri de distanțare socială pentru elevi, informează Digi24.

În document, dezmințit de Ministerul Educației ca fiind o informație falsă, se preciza că elevii vor sta unul câte unul în bănci și că nu vor participa mai mult de 15 elevi la un singur curs.

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat și că vor formula o plângere penală, pentru localizarea persoanelor care au lansat această informație și care se fac vinovate și de înscrisuri false.

Vă redăm comunicatul oficial:

‼️ Anunț important: structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată!

ℹ️ Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

🔕 Cursurile NU se reiau în data de 6 aprilie!

▶️ Vă rugăm să vă informați doar din #surseoficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de #coronavirus/COVID-19.

➕ Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

🔕 Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului!

‼️ Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro