Ministrul Educației: Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu se vor da din materia din semestrul II

Ministrul Educației: Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu se vor da din materia din semestrul II © Hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut noi precizări importante legate de anul școlar. După ce a anunțat anularea simulărilor pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, a informat și cum va arăta programa pentru examene, care ar putea să aibă loc în luna iulie a acestui an.

Ministerul Educației are, în acest moment, mai multe scenarii pregătite în funcție de evoluția situației epidemiei de coronavirus. Niciunul dintre ele nu prevede înghețarea anului școlar, Monica Anisie explicând, foarte ferm, că elevii vor relua cursurile imediat ce situația le va permite.

Data exactă a reluării cursurilor nu se cunoaște încă, totul fiind strâns legat de evoluția crizei sanitare din România. Rămâne astfel la latitudinea Comitetului Special pentru Situații de Urgență să aleagă momentul redeschiderii școlilor.

Bacalaureatul și Capacitatea, fără materia din semestrul II

În cazul elevilor din clasa a 8-a și a 12-a, care trebuie să dea examenele de final de an, se va face o modificare specială. Astfel, Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu vor include materia din semestrul al doilea.

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a explicat Monica Anisie.

Totodată, cei testați prin tezele naționale vor fi evaluați folosind doar materia predată până în data de 11 martie, în condițiile în care nu toți elevii au acces la cursurile predate online.

Situația școlară a celor aproape 3 milioane de elevi va putea fi încheiată cu minim două note, indiferent de materie. În cel mai negativ scenariu, examenele pentru cei din anii terminali ar putea avea loc în august sau septembrie, cu o decalare a admiterii la facultate. 

Se fac promisiuni și pentru tinerii care urmează să plece la studii în străinătate, pentru care se vor găsi soluții, a mai spus Monica Anisie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro