Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a răspuns! De ce nu este de acord cu închiderea şcolilor şi grădiniţelor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a răspuns! De ce nu este de acord cu închiderea şcolilor şi grădiniţelor © Hepta

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut o primă reacţie după ce primarul general Gabriela Firea a solicitat închiderea şcolilor şi grădiniţelor în Bucureşti. 

Monica Anisie, a anunţat că "nu există motivul închiderii şcolilor". Ministrul Educaţiei a făcut un apel la părinţi şi la cadrele didactice, în acest sens. 

"La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele didactice, pentru că nu există motivul închiderii şcolilor", a declarat luni dimineaţă Monica Anisie, la Antena3. 

De asemenea, Ministrul Educaţiei a precizat, pentru a linişti populaţia, că "nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă".

Declaraţiile ministrului au venit la scurt timp după ce Gabriela Firea, care nu poate decide închiderea şcolilor şi grădiniţelor din Capitală, a cerut Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să o facă, pentru a-i proteja pe copii, dar şi pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Gabriela Firea a cerut suspendarea cursurilor

„Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădini trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne e teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm doar individual”, a declarat Gabriela Firea. 

Primarul general a precizat situaţia s-ar putea agrava în preajma Paştelui. „Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu”, a mai spus Firea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro