Ministrul Educației, Monica Anisie, apel către profesori după închiderea școlilor

Ministrul Educației, Monica Anisie, apel către profesori după închiderea școlilor © arhiva

Ministrul Educației și Cercetării a lansat un apel către profesori, după închiderea școlilor și grădinițelor. Monica Anisie le cere accestora să contribuie cu resurse educaționale deschise.

Printr-o postare pe rețelele de socializare, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a făcut un apel pentru toți profesorii din România. 

Pentru că școlile și gradinițele au fost închise de miercuri, 11 martie până pe 22 martie, Monica Anisie a transmis că „Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructură proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România”.

Astfel, în vedere continuării procesului didactic Ministerul Educației face un apel la cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. 

„Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire națională și este publicată pe site-ul ministerului - http://s9.ro/14lt”, se arată în mesajul Monicăi Anisie.

Proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial. De asemenea, a fost comunicat faptul că „Ministerul Educației și Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învățământului secundar și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro