Ministrul Sănătății anunță că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus: „Mergem din ușă în ușă”

Ministrul Sănătății anunță că toți bucureștenii vor fi testați pentru coronavirus: „Mergem din ușă în ușă” © Arhivă

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru virusul COVID-19. Acest proces urmează să fie făcut printr-un proces de mers „din ușă în ușă”.

Victor Costache a anunțat că toată populația Capitalei va fi testată pentru noul coronavirus și că echipele de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” finalizează deja proiectul care prevede testarea în masă a bucureștenilor.

Victor Costache vrea testarea bucureștenilor

În ideea în care 200.000 de teste vor sosi, în curând, din Coreea de Sud, Ministrul Sănătății a explicat că se pregătește testarea în masă pentru populația Capitalei.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a explicat Victor Costache, pentru stirileprotv.ro.

Totodată, sunt mulți cei care se îndoiesc că procesul, inspirat din testarea în masă a Coreei de Sud, ar putea fi realizabil în România, în condițiile în care este nevoie de un personal medical uriaș și de resurse care să permită testarea în masă.

Premierul României, Ludovic Orban, anunța însă că urmează ca România să ajungă la capacitatea de a efectua peste 2.000 de teste pe zi, scenariul care ar face posibilă testarea în masă anunțată de Victor Costache. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro