Ministrul Sănătății: „La 4.000 de cazuri de coronavirus, cele ușoare vor fi tratate acasă”

Ministrul Sănătății: „La 4.000 de cazuri de coronavirus, cele ușoare vor fi tratate acasă” © Hepta

Ministrul Sănătății Victor Costache a făcut noi declarații în contextul pandemiei de coronavirus. În cazul în care România ajunge la 4.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, cele ușoare vor fi tratate la domiciliu, spune ministrul. 

Victor Costache a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că România este pregătită să trateze în spitale 4.000 de pacienți. „Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienți. Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii”, a spus ministrul Sănătății. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că săptămâna viitoare speră „să avem încă o mie de ventilatoare, de săptămâna viitoare. Astăzi avem o veste bună, a ajuns primul transfer din Turcia, materialele vor fi rapid distribuite către spitale”. 

Conform celor susține de Victor Costache, în București sunt în jur de 1.700 de paturi libere pentru bolnavii de coronavirus. 

Se va pune la dispoziție un tel verde digital, bazat pe inteligență artificială

Săptămâna viitoare, anunță Victor Costache, se va pune la dispoziția populației un tel verde digital, bazat pe inteligență artificială.

„Procedura izolării se va disemina mai bine la nivel național. Săpămâna viitoare se va pune un la dispoziție tel verde digital, bazat pe inteligență artificială, care va răspunde întrebărilor din online”, a explicat ministrul.

Ce mesaj are Victor Costache pentru români

„Apelul tuturor membrilor din guvernul Orban și al responsabililor implicați este la calm”, spune Victor Costache, specificând că situația din România este mult mai bună decât în alte țări cu sistem sanitar mai puternic, „deoarece am luat măsuri mai din timp. E mult mai ușor să previi decât să vindeci”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro