Ninge în România! În ce zone drumarii intervin cu antiderapant

Ninge în România! În ce zone drumarii intervin cu antiderapant © Arhiva

Toamna și-a intrat în drepturi! După ce în ultimele două săptămâni am avut parte de două anotimpuri, iar vremea rece părea doar un gând îndepărat, iată că temperaturile au scăzut dramatic în țara noastră și au apărut deja primele ninsori.

Este lapoviță și ninsoare în Pasul Tihuța, acolo unde se înregistrează doar un grad, pe DN 17, la limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud.  Carosabilul este umed și deja au început să apară primii fulgi de nea, astfel că drumarii de la DRDP Iași au interveni deja cu două autobasculante echipate cu lamă și au răspândit cu material derapant, potrivit DC News. 

La nivel de județ se înregistrează temperaturi pozitive, situate între unul și șase grade, dar autoritățile competente îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență și să își echipeze corespunzător automobilul. 

Prima ninsoare în România

"Recomandarea noastră pentru conducătorii auto este de a circula cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor. Totodată, reamintim că fenomene similare se vor întâlni în zonele de munte din toată țara, unde meteorologii anunță răcirea accentuată a vremii și precipitații mixte", transmite DRDP Iaşi, conform sursei citate. 

Începând de astăzi, a fost emisă o avertizare meteo de vreme rea, valabilă până vineri. Vremea va fi foarte rece și va ploua în majoritatea zonelor din țara noastră. Va ninge în Carpații Orietali și Meridionali, acolo unde se va depune deja un strat de zăpadă. Prima zăpadă din acest an a fost pe Transfăgărășan, pe data de 6 octombrie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro