Homepage » Actualitate » Stiri interne » Noi acuzații în dosarul torționarilor de la Secția 16, după dezvăluirile SPYNEWS / Document exclusiv

Noi acuzații în dosarul torționarilor de la Secția 16, după dezvăluirile SPYNEWS / Document exclusiv

De Narcis Voica.
Publicat pe 03.06.2021 la 23:37 Actualizat pe 03.06.2021 la 23:42

Dezvăluirile făcute de reporterii SPYNEWS, cu privire la aliații torționarilor de la Secția 16, care au distrus probe și au făcut publice informații controversate, în încercarea de a influența ancheta, nu au rămas fără ecou - ieri, Parchetul a anunțat că a extins cercetările, pentru a-i trimite pe polițiști și pe complicii lor „la pachet”, în boxa acuzaților.

  • Se strânge lațul în dosarul găștii de tip mafiot de la Secția 16
  • Procurorii au extins cercetările și împotriva celor care au ajutat la distrugerea probelor
  • Fanii liderului de sindicat Viorel Șeicaru îl vor urma pe acesta, în boxa acuzaților

După ce SPYNEWS a dezvăluit că acoliții interlopilor cu epoleți de la Secția 16 au distrus probe și au pus la cale o campanie de discreditare a victimelor și a anchetatorilor, fabricând diverse scenarii și „dovezi”, Parchetul a decis să joace rolul de Cupidon și să-i unească, în spatele gratiilor.

Articolele la care s-a făcut referire în solicitare:
Probele din dosarul torționarilor de la Secția 16, distruse cu aprobarea Parchetului și a Poliției Capitalei / Documente exclusive

Fosta nevastă a „Torționarului de la Secția 16”, amenințată cu moartea / Declarații exclusive

„Polițistul torționar de la Secția 16”, ajutat de femeia căreia i-a dat cu piciorul / L-a vizitat în arest

Reporterii SPYNEWS au solicitat autorităților să explice, concret, ce măsuri au luat în cazul fostei neveste a lui Viorel Șeicaru, care a mers în vizită, în arest, pentru a lua parolele conturilor de pe site-urile de socializare ale acestuia, în vederea ștergerii tuturor urmelor care existau pe Internet (facsimil sus). Iar procurorii au explicat, în documentul de mai jos, că, mai nou, s-au extins cercetările în dosarul penal, pentru „favorizarea făptuitorului” și „fals intelectual”. (facsimil jos)


Faptul că în dosar au apărut personaje noi o demonstrează și comunicatul de mai jos, emis de Parchet pe 3 martie a.c., în care nu erau menționate infracțiunile „fals intelectual” și „favorizarea făptuitorului”.



Și, fiindcă ieri au apărut în spațiul public detalii despre scurgeri de informații din dosar - bombă lansată chiar de nașul lui Viorel Șeicaru -, nu e exclus la procurorii să mai pună cu botul pe labe niște infractori în uniforme, în viitorul apropiat.
Comunicatul Parchetului:
„Din probele administrate pana in prezent, au rezultat urmatoarele:
La data de 01.09.2020, in jurul orelor 01.45, inculpatii faceau parte dintr-un filtru de politie organizat in zona strazii Calea Serban Voda din mun. Bucuresti, context in care au fost abordati de persoanele vatamate G.M.I. si G.T.N. care le-au adresat reprosuri cu privire la nepurtarea mastilor de protectie in contextul epidemiologic SARS-COV2.
In aceste imprejurari, in scopul pedepsirii persoanei vatamate G.M.I. pentru reprosurile adresate, 7 dintre inculpati avand asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o in mod ilegal de libertate, incatusand-o si transportand-o impotriva vointei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucuresti, sectorul 4, unde 5 dintre acestia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violente fizice asupra victimei, aplicandu-i lovituri repetate cu corpuri contondente in zona superioara a corpului, a capului, a membrelor superioare si inferioare, dar si in zona degetelor mainilor si a talpilor. Totodata, unul dintre inculpati a supus persoana vatamata unor tratamente degradante.
In tot acest timp, ceilalti doi agenti de politie au asistat in mod pasiv la violentele exercitate asupra persoanei vatamate.
Dupa exercitarea actelor de violenta, victima a fost abandonata pe respectivul teren viran.
In acelasi timp, alti doi inculpati au lipsit-o in mod ilegal de libertate pe persoana vatamata G.T.N., in intervalul 01.45 – 02.00.
Astfel, dupa incatusarea nelegala a acesteia, au incuiat-o in autospeciala ce le fusese repartizata, peste doua jante auto depozitate pe bancheta din spate, si au transportat-o in zona Zetari din Bucuresti, sectorul 5, unde au descatusat-o si abandonat-o pe o strada intunecata.
In cauza cercetarile sunt continuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

În cadrul unui interviu exclusiv, oferit reporterilor SPYNEWS, fosta soție a lui Viorel Șeicaru - care l-a vizitat în arest și a fost rugată să distrugă toate probele aflate în contul de Facebook al acestuia - a susținut că a avut motive întemeiate să facă acest lucru. „Situația nu este chiar așa cum o prezintă polițiștii și procurorii. Eu nu îl cred capabil pe fostul soț de faptele de care este acuzat. Adevărul va ieși la iveală. El este atacat fiindcă, în calitate de lider de sindicat, a spus foarte multe lucruri. (...) Pe contul lui de Facebook erau foarte multe vorbe urâte și amenințări la adresa lui, a mea și a copiilor. Nu voiam ca postările să fie văzute de copii. Am fost singura persoană care l-a vizitat în arest. Da (am șters contul de Facebook - n.r.) Contul de Facebook l-am șters la câteva zile după arestarea lui Viorel. El a fost arestat pe 3 martie. Eu am șters contul pe 6-7 martie...”, a declarat fosta nevastă (foto jos) a Torționarului de la Secția 16, în exclusivitate pentru SPYNEWS.
Aceeași variantă, cu „dosarul fabricat”, a avut-o și Viorel Șeicaru, care, tot în exclusivitate pentru SPYNEWS, a declarat, din arest la domiciliu: „Dosarul a fost făcut de colegi și servit direct procurorilor. (...) Cel care a decedat săptămâna trecută a decedat într-un bloc în care se face trafic de heroină, însă în documente apare că ar fi murit în altă parte. În noaptea aceea (în care cei doi tineri au fost torturați - n.r.), în care ei ziceau că ar fi fost lipsiți de libertate, lucrurile nu au stat chiar așa cum spun unii. I-am dus pe niște străzi din Sectorul 4, nu i-am dus pe câmp. Am vrut să îi ducem la secție, însă, pe drum, au devenit agresivi. Știam că nu au posibilități materiale și nu am vrut să le dăm amenzi, ci doar niște avertismente. Nu i-am mai dus la sediu, i-am dus pe niște străzi, în apropiere de locuințele lor”.
Viorel Șeicaru (foto sus) este acuzat că a coordonat mai multe acțiuni abuzive, printre care și răpirea și torturarea celor doi bărbați care au murit, recent, „din cauze necunoscute”. Conform martorilor, în seara fatidică, „brigada” lui Șeicaru era formată din „ag. Stancu Elisabeta Valentina, ag. Gogoașe Elena Irina, ag. Turcu Beatrice Alexandra, ag.pr. Nine Dorin, ag. Piticu Răzvan Ștefan, ag. Mindoiu Valentin Ionuț, ag. Radu Mihai Patrik Alexandru, ag. Lupu Viorel Răzvan, ag. Dăogaru George Alexandru și ag. Goghez Mariana Bianca” - alias „bomba sexy de la Secția 16”, care a mințit cu tupeu că nu a văzut și n-a auzit nimic.
Întrebat cum s-a umplut de vânătăi Mihai Ghiorghe (foto sus) și de ce a urinat pe el, Șeicaru a evitat niște răspunsuri clare, afirmând: „Problema este alta: dacă era bătut, de ce a stat 24 de ore, până a sunat la 112? Ceva nu se leagă... (...) Persoana respectivă le-a amenințat pe colegele care ne însoțeau, că, dacă le prinde, va urina pe ele. Cred că așa s-a ajuns la discuția despre acest lucru...”

Citește și: Fiica afaceristului executat în stil mafiot, înlocuită cu un bărbat celebru din sportul românesc / A pierdut tot!

În articolul
Noi acuzații în dosarul torționarilor de la Secția 16, după dezvăluirile SPYNEWS / Document exclusiv
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Trei zodii care își vor găsi dragostea adevărată până la sfârșitul lunii aprilie. Acești nativi se vor afla în locul potrivit pentru a se îndrăgosti
Horoscop • la 07:40
Trei zodii care își vor găsi dragostea adevărată până la sfârșitul lunii aprilie. Acești nativi se vor afla în locul potrivit pentru a se îndrăgosti
  • Zodiile care vor întâlni dragostea adevărată până la sfârșitul lunii aprilie
  • Acești nativi se vor afla în locul potrivit pentru a se îndrăgosti
Calendar Ortodox 25 aprilie 2024 - Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului şi Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu. Rugăciunea pentru vindecare pe care e bine să o rostești azi
Stiri interne • la 07:27
Calendar Ortodox 25 aprilie 2024 - Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului şi Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu. Rugăciunea pentru vindecare pe care e bine să o rostești azi
  • Cine au fost Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului şi Sfântul Evanghelist Marcu
  • Rugăciunea vindecătoare pe care este bine să o rostești astăzi
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de grindină și vijelii puternice în România. Care sunt zonele vizate
Meteo • la 07:09
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de grindină și vijelii puternice în România. Care sunt zonele vizate
  • Alertă meteo în zeci de localități din România
  • Specialiștii ANM au emis Cod galben de grindină și vijelii puternice
Xtra Night Show. Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie. Gemenele Adina și Oana Timofte: „Vin anumite rezultate, se deschid uși”
Emisiuni TV • la 00:51
Xtra Night Show. Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie. Gemenele Adina și Oana Timofte: „Vin anumite rezultate, se deschid uși”
  • Care sunt zilele norocoase din luna mai pentru fiecare zodie
  • Previziunile lunii mai, cu Adina și Oana Timofte
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce concurent părăsește competiția. Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată: „Nu accept chestia asta” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:44
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce concurent părăsește competiția. Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată: „Nu accept chestia asta” / VIDEO
  • Ce concurent părăsește competiția
  • Richard Abou Zaki a avut o reacție neașteptată
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al treilea battle. Cine s-a calificat la duel: „Sunt foarte dezamăgit” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:23
Chefi la cuțite, 24 aprilie 2024. Ce echipă a câștigat al treilea battle. Cine s-a calificat la duel: „Sunt foarte dezamăgit” / VIDEO
  • Ce echipă a câștigat al treilea battle
  • Cine s-a calificat la due
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Judecătoarea din cazul Vlad Pascu, mută în faţa jurnaliştilor. A stat un minut încremenită, fără să răspundă la vreo întrebare
recomandare pe observatornews.ro
Judecătoarea din cazul Vlad Pascu, mută în faţa jurnaliştilor. A stat un minut încremenită, fără să răspundă la vreo întrebare
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
recomandare pe antena3.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
recomandare pe antena3.ro
Aparatele care pot fi reparate chiar dacă au ieşit din garanţie. Regula, adoptată de Parlamentul European
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Iluzie optică. Unde se ascunde leopardul? Ai 5 secunde la dispoziţie să îl vezi!
recomandare pe playtech.ro
Iluzie optică. Unde se ascunde leopardul? Ai 5 secunde la dispoziţie să îl vezi!
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
recomandare pe Ciao.ro
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
recomandare pe bzi.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Anunțul momentului pentru 5 milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile de Paște
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul momentului pentru 5 milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu pensiile de Paște
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
recomandare pe dailybusiness.ro
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Horoscop mai 2024. Este o lună a eliberării, aducând dorință de explorare și șanse mari de creștere personală
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop mai 2024. Este o lună a eliberării, aducând dorință de explorare și șanse mari de creștere personală
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close