Probele din dosarul torționarilor de la Secția 16, distruse cu aprobarea Parchetului și a Poliției Capitalei / Documente exclusive
De Narcis Voica.
Publicat pe 07.04.2021 la 23:50
Actualizat pe 07.04.2021 la 23:54
Polițiștii acuzați de răpirea și torturarea unor tineri - care, recent, au murit, „din cauze necunoscute” - primesc ajutor din partea unor persoane la care nu se așteptau: vedete TV, reprezentanți ai sindicatelor și, culmea, chiar din partea procurorilor și a colegilor din Poliția Capitalei.
- Mai multe probe din dosarul agenților cu apucături de interlopi de la Secția 16 au fost distruse, chiar cu ajutorul Parchetului și a Poliției Capitalei
- Procurorii și șefii Arestului au aprobat vizita unei femei, care ulterior a șters toate urmele din spațiul virtual
- Conform legii, distrugerea de probe de pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani
În cazul liderului de sindicat Viorel Șeicaru, de exemplu, considerat lider al bandei de interlopi cu epoleți de la „Circa 16”, procurorii și polițiștii au aprobat vizita unei femei, care ulterior a distrus mai multe probe. Este vorba despre fosta nevastă a lui Șeicaru, care, deși nu mai este rudă cu el de șase ani, cei doi fiind divorțați, a reușit să intre în Arestul Central.
Faptul că cei doi nu mai sunt soț și soție rezultă din documentele de mai jos (înainte de divorț, numele femeii apărea în declarația de avere a lui Șeicaru).
Conform legii, „persoanele private de libertate pot fi vizitate de soţ, ori de rudele până la gradul al IV-lea inclusiv; cu consimţământul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitată şi de alte persoane, cu aprobarea scrisă a șefului centrului de reținere și arestare preventivă”. Așadar, fiindcă, potrivit actelor, nu exista niciun grad de rudenie între cei doi, șefii Arestului Central au analizat situația și au aprobat vizita femeii. „Persoana la care faceți referire a fost vizitată de o femeie în arest, cu acordul procurorului de caz”, au declarat, ieri, surse din cadrul Poliției Capitalei, în exclusivitate pentru SPYNEWS.
În timpul vizitei - care a fost aprobată de Parchet și Poliție -, Viorel Șeicaru i-a oferit fostei neveste parolele pentru a accesa conturile de pe site-urile de socializare, iar femeia a șters conversațiile purtate pe Messenger de Șeicaru, precum și profilul de Facebook al acestuia, unde existau detalii despre conexiunile cu persoane din diferite medii.
„Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. (...) Favorizarea săvârșită de un membru de familie nu se pedepsește”.
nu mai este rudă cu el
„Pe contul lui de Facebook erau foarte multe vorbe urâte și amenințări la adresa mea și a copiilor. Nu voiam ca postările să fie văzute de copii. Am fost singura persoană care l-a vizitat în arest. Da (am șters contul de Facebook - n.r.) Contul de Facebook l-am șters la câteva zile după arestarea lui Viorel. El a fost arestat pe 3 martie. Eu am șters contul pe 6-7 martie...”,