Nou record de infectări în București! Aproape 3.200 de cazuri COVID-19, confirmate în 24 de ore
Publicat pe 17.10.2021 la 18:55 Actualizat pe 17.10.2021 la 18:55
Situația este din ce în ce mai dramatică în București, unde astăzi rata de infectare a ajuns la 16,27. Locuitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați, astfel zilnic se întreabă ce o să urmează. Mai mult decât atât, s-a înregistrat un nou număr record de infectări, după ce în doar 24 de ore au fost confirmate doar 3200 de cazuri doar în Capitală.
- S-au înregistrat 3200 de cazuri doar în București
- La nivel național au fost confirmate 11.546
Astăzi, 17 octombrie, la nivel național s-au înregistrat 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Din totalul îmbolnăvirilor, aproape 3.200 au fost înregistrate doar în Capitală, astfel a fost atins un nou maxim al infectărilor confirmate în București de la debutul pandemiei.
S-au înregistrat 3200 de cazuri doar în București
Număr record de infectări în București! În urma anunțului făcut de către Grupul de Comunicare Strategică, din ce în ce mai mulți locuitori sunt îngrijorați, astfel se așteaptă de la o zi la alta să intrăm într-un lockdown, așa cum s-a întâmplat anul trecut în momentul în care s-a ajuns la un prag critic de infectări.
Cazurile se înmulțesc mai repede decât ne-am fi așteptat, astfel că în doar 24 de ore în Capitală 3.181 de persoane au fost testate pozitiv, ceea ce înseamnă o creștere cu 53 mai multe față de infectările confirmate sâmbătă.
Totodată, printre județele cu cele mai multe îmbolnăviri noi se numără Ilfov cu 704, Iași cu 597, Constanța cu 586, Brașov cu 567, Prahova cu 480, Argeș cu 438 și Cluj cu 421.
Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă asupra acestui număr alarmant
În prezent, România se află pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate COVID, raportate la populație și încă nu am atins vârful valului patru al pandemiei despre care se vorbește din ce în ce mai des. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, trage un semnal de alarmă asupra populației, mai ales privind nevaccinați.
Întrebat cu privire la vârful valului patru, Alexandru Rafila a mărturisit că nu atingerea acestuia este problema, ci cât timp va dura acesta, precizând că o perioadă îndelungată va adânci criza sanitară, iar situația va deveni mult mai critică în momentul în care pacienții cu alte patologii nu vor mai avea loc în spitale.