O femeie care a născut la un spital privat din Capitală a fost diagnosticată cu coronavirus

O femeie care a născut la un spital privat din Capitală a fost diagnosticată cu coronavirus © Foto simbol arhivă

O femeie care a adus pe lume un copil la un spital privat din Capitală a fost diagnosticată cu virusul Covid-19. Pacienta a început să prezinte simptome în timpul nașterii și a recunoscut că a intrat în contact cu o persoană venită din Spania, după ce, la internare, a negat acest lucru. 

O femeie care a născut la Maternitatea MedLife Grivița din Capitală a fost diagnosticată cu virusul Covid-19. Femeia a fost testată pozitiv, după ce a prezentat simptome în timpul nașterii. 

La internare, femeia a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nici nu a interacționat cu o persoană suspectă de noul coronavirus.

Ulterior însă, a recunoscut că a avut contact cu o persoană venită din Spania.

MedLife Grivița a anunțat într-un comunicat că, „în data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat în Maternitatea MedLife Grivița pentru naștere, prezentând contracții, fără vizite în alte unități MedLife. La momentul internării pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifică patologiei respiratorii acute și a declarat, în scris, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau roșii, după cum sunt definite de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.”

În timpul operației de cezariană, precizează spitalul privat, pacienta a suferit un puseu febril, care a fost stabilizat în scurt timp. După acest moment, pacienta a revenit asupra declarației și a menționat ca a intrat în contact cu o persoană recent întoarsă din Spania.

Medicii au contactat Direcția de Sănătate Publică în vederea evaluării cazului și, la o săptămână de la naștere, femeia a declanșat un nou episod de febră, dezvoltând pneumonie.

Pe 20 martie, au fost făcute investigații suplimentare și discuțiile cu DSP în vederea testării pentru COVID-19, reluate.

„De la momentul recoltării pentru test, în conformitate cu protocoalele în vigoare și cu procedurile transmise de către Ministerul Sănătatii, au fost puse în aplicare imediat măsurile care se impun, pacienta fiind izolată. Mai mult, aceasta a fost carantinată față de restul pacienților și a personalului medical și auxiliar din maternitate, la ea având acces doar medicul curant și asistenta, echipați corespunzator”, se mai arată în comunicat.

Rezultatul testului pentru pacientă a fost confirmat pozitiv în seara zilei de ieri, 23 martie.

În ce stare se află acum femeia și nou-născutul

„Pacienta, alături de nou-nascut, au fost transferați către Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Aceștia se aflau într-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie în remisie”, au mai transmis reprezentanții spitalului.

În acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică. Până în prezent, nici unul dintre contacții directi ai pacientei pe perioada spitalizării nu este simptomatic.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro