O femeie din Iaşi a luat în greutate 80 de kilograme în timpul sarcinii. „Am mâncat pentru doi”

O femeie din Iaşi a luat în greutate 80 de kilograme în timpul sarcinii. „Am mâncat pentru doi” © Foto simbol Pixabay

Medicii din Iaşi au trăit un şoc când au constatat că o femeie a reuşit să acumuleze în timpul sarcinii nu mai puţin de 80 de kilograme! Femeia, cândva suplă, şi-a aflat verdictul, după ce "a mâncat pentru doi": obezitate, diabet şi boli cardiovasculare.

Dintr-o femeie cu talie de viespe, supraponderală! O tânără din Iaşi a mâncat pe perioada sarcinii atât de mult, încât a ajuns să sufere de diabet şi boli cardiovasculare. Femeia însă, avea cele mai bune intenţii: să nască un copil sănătos. Doar că, a greşit ţinând cont de un obicei nesănătos pe care îl au multe dintre gravide: să mănânce pentru doi.

Femeia de 37 de ani a ajuns la spital cu 80 de kilograme acumulate, spunându-le medicilor că simţea că dacă nu îşi satisfăcea poftele, îi făcea rău copilului.

A şi încercat să slăbească, dar nu a reuşit să dea jos nici măcar un gram. 

Dr. Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași a explicat că „multe ieșence se îngrașă peste măsură în timpul sarcinii deoarece cred în preconcepția că trebuie să mănânce pentru doi. Mai mult decât atât, pe perioada sarcinii, papilele gustative și olfactive se dezvoltă, fapt pentru care au senzația că trebuie să mănânce mai mult. Acestea fac abuz de dulciuri, prăjituri cu cremă, ciocolată, alimente de tip fast-food și alimente tartinabile. Aceste obiceiuri alimentare determină creșterea masivă în greutate”, conform bzi.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro