O femeie din Vâlcea a născut singură, acasă, pentru că ambulanţa SMURD nu a putut ajunge

O femeie din Vâlcea a născut singură, acasă, pentru că ambulanţa SMURD nu a putut ajunge © Facebook

Momente de groază pentru o femeie de 37 de ani din Vâlcea! Aceasta a intrat în travaliu şi a fost nevoită să nască singură, la domiciliu, pentru că ambulanţa SMURD nu a putut ajunge. 

Joi, părinţii unei femei de 37 de ani din Vâlcea au sunat la 112 şi au cerut disperaţi ajutor, după ce fiica lor le-a spus e momentul să aducă pe lume copilul pe care îl purta în pântece. Însă, până să ajungă paramedicii cu ambulanţa SMURD la domiciliul ei, femeia a născut. 

"Membrii echipajului SMURD au fost solicitaţi prin 112 să intervină în comuna Grădiştea, sat Valea Grădiştei, pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul unei tinere însărcinate care se afla la domiciliu. Cei care au anunţat au fost părinţii acesteia", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, potrivit Mediafax.

Tânăra mămică locuieşte în saltul Valea Grădiştei, într-o zonă greu accesibilă. Paramedicii au mers un kilometru şi jumătate pe jos pentru a-i oferi ajutor femeii. Când au ajuns la domiciliul acesteia, au constat că femeia deja născuse.

Se pare că tânăra mămică a primit îndrumări prin telefon, de la un medic din dispecerat. 

Paramedicii care au ajuns acasă la femeia de 37 de ani au asigurat oprirea hemoragiei prin clamparea cordonului ombilical. Apoi, de mămică şi de bebeluş s-a ocupat un echipaj SAJ, ajuns între timp, tot pedestru.

Cei doi se află acum în afara oricărui pericol, la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro