O mare Sfântă este sărbătorită pe 12 ianuarie. Lor trebuie să le spui "La mulţi ani"

Sfânta Tatiana, sărbătorită pe 12 ianuarie

Este sărbătoare importantă pentru creştini pe 12 ianuarie. În fiecare an, în această zi, este prăznuită Sfânta Tatiana. Aceasta este una dintre cele mai mari Sfinte ale creştinătăţii.

Sfânta Tatiana a fost aşezată în rândul sfinţilor datorită vieţii sale curate. Sfânta Tatiana nu a vrut să se căsătorească şi a luat drumul călugăriei, ea fiind aşezată alături alături de diaconiţe de către reprezentanţii Bisericii din Roma încă de la vârsta de 15 ani, potrivit creştin ortodox. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfânta Tatiana, care te va ajuta enorm dacă o spui cu credinţă, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca! Primeşti ajutor după doar 11 cuvinte rostite

"Mieluşeaua Ta, Iisuse, Tatiana, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre. Fiind înfrumuseţată cu lumini muceniceşti, stai înaintea Preacuratului tău Mire, mucenită, cerând să fie izbăviţi de greşelile pierzătoare de suflet cei ce te laudă pe tine.

Nicidecum nu ai băgat în seamă, mucenită, avuţia cea stricăcioasă, căutând cu osârdie în ceruri pe cea nestricăcioasă, care rămâne de-a pururea şi bucurându-te ai răbdat chinurile mucenicilor. Spre chinuri, spre dureri şi spre bătăi de multe feluri ai venit, fără de temere, mucenită, că ai avut întru ajutor harul Mântuitorului, care te-a întărit. Ceea ce ai născut Izvorul nepătimirii, tămăduieşte-mă pe mine, cel ce sunt rănit de patimi şi din focul cel veşnic mă smulge, Ceea ce Singură eşti de Dumnezeu Dăruită cu har, Fecioară. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro