O nouă aplicație pentru tinerii care vor să se vindece de dependența consumului de substanțe interzise. Ce presupune aceasta și cum se folosește
Publicat pe 11.05.2023 la 09:21 Actualizat pe 11.05.2023 la 09:21
În aceste momente se lucrează la o nouă aplicație care are ca scop ajutorul venit în rândul tinerilor care se confruntă cu problema dependenței consumului de substanțe interzise. Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, chiar de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ce presupune aplicația.
- O nouă aplicație pentru tinerii care vor să se vindece de dependența consumului de substanțe interzise
- Ce presupune aceasta și cum se folosește
Dependența de droguri este una dintre cele mai des întâlnite tulburări cronice ale creierului. Mai mult decât atât, aceasta afectează consumatorul atât psihic, cât și fizic.
Se pare că există o multitudine de cauze pentru care oamenii încep să consume droguri, printre care și presiunea grupului social sau spațiului stresul. Cele mai multe dintre persoanele care încep să consume aceste substanțe interzise dezvoltă dependențe.
Aplicație pentru tinerii dependenți de consumul de substanțe interzise
În urmă cu puțin timp, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat dezvoltarea unei noi aplicații pentru tineri.
Prin intermediul acesteia ei pot afla toate riscurile la care se expun atunci când consumă aceste substanțe interzise și pot primi chiar consiliere pentru a se vindeca de dependență.
”Lucrăm la o aplicație mobilă care să le ofere tinerilor toate informațiile despre riscurile substanțelor interzise și consiliere dacă vor să se vindece de această adicție.
În acest sens, am avut o întâlnire foarte bună, constructivă, cu directorul Agenției Naționale Antidrog, comisarul Ramona Dabija, doamna Mona Necula, șef serviciu reducerea cererii de droguri din cadrul ANA, Gigel Lazăr, președintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România, Bogdan Furtună, vicepreședintele Federației Neguvernamentale Antidrog și CIADO România.
Nu ne putem preface că această situație nu există! Drogul înseamnă vieți distruse! Drogul înseamnă moarte! Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realități ale societății românești. 1 din 10 adolescenți a încercat măcar o dată substanțe interzise. Cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali.
Colaborăm cu toate instituțiile implicate în prevenirea și combaterea consumului de droguri. Aplicația mobilă pe care o avem în lucru va explica tinerilor pericolele la care se expun în urma consumului de substanțe interzise. Pericolul la care sunt supuși in fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri.
Elevii au nevoie de informație în mediile pe care le frecventează. Telefonul mobil este deja nelipsit din mâna unui tânăr, acolo trebuie să ajungem cu date pe înțelesul lor. Doar când vor cunoaște cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri și unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care le oferă astfel de substanțe.
Prevenirea și combaterea consumului de droguri este, însă, un efort comun. Doar împreună, părinți, instituții și societate civilă vom reuși să controlăm acest flagel.”, a anunțat Gabriela Firea, pe pagina oficială de Facebook.
Ce este cocaina roz
Cocaina roz este una dintre cele mai consumate substanțe interzise de către tinerii din ziua de azi, și nu numai. această substanță este, de fapt, un halucinogen sintetic care nu are nicio legătură cu clorhidratul de cocaină.
Se pare că, această cocaină roz, dar și alte droguri sintetice sunt substanțe interzise folosite des la petrecerile din America de Sud.
Acest praf de culoare roz care este vopsit cu colorant alimentar, pentru a se face remarcat în fața altor droguri, cu aromă de căpșuni, a fost numit „tusi” pentru că inițial conținea drogul psihedelic 2CB.
CITEȘTE ȘI: Ce este cocaina roz, cel mai scump drog vândut de traficanți la petrecerile de la malul mării