O nouă bacterie, găsită în Brăila. Simptomele specifice sunt confundate des cu gripa
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.01.2023 la 09:27
Actualizat pe 12.01.2023 la 09:27
România se confruntă cu apariția a mai multor variante de virusuri din cauza cărora oamenii ajung în spital, iar acum o nouă bacterie a fost găsită în Brăila. Medicii au tras un semnal de alarmă și au spus ce efecte are asupra organismului uman, o dată ce este ingerat.
- O nouă bacterie a fost găsită în Brăila
- Medicii au tras un semnal de alarmă
Anul 2023 a început cu multe pericole pentru sănătatea oamenilor în România. Chiar dacă pandemia a luat sfârșit, oamenii suferă din cauza gripei, iar acum o nouă bacterie a fost descoperită în Brăila, care are efecte devastatoare asupra organismului uman. Medicii i-au atenționat pe oameni cum să se ferească de acest pericol.
O nouă bacterie a fost găsită în Brăila
O nouă bacterie a fost găsită în Brăila, în Dunăre. Este vorba despre Clostridium Perfringens și reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, o dată ce ajunge în organism. Din acest motiv, autoritățile din Brăila au făcut analize ale apei potabile, pentru a depista dacă bacteria se află sau nu în apa pe care o consumă oamenii.
După o serie de analize, prefectul județului Brăila i-a asigurat pe oameni că momentan bacteria nu s-a propagat și în apa potabilă și au luat măsuri, spune el, pentru a nu se ajunge la acest lucru. Cu toate acestea, oamenii au primit câteva atenționări în acest sens, pentru a nu risca să se îmbolnăvească. Mai mult, acesta le-a spus oamenilor ce trebuie să facă dacă au simptomele specifice infectării.
”Apa potabilă furnizată populației a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației. Operatorul unic Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a luat măsurile necesare pentru ca acest indicator Clostridium Perfringens să nu apară în apa potabilă. mpreună cu specialiștii convocați la această ședință, au fost stabilite și principalele măsuri de strictă necesitate pentru informarea populației, transmise, tot în această seară, Unităților Administrativ Teritoriale riverane Fluviului Dunărea: evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea, evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea, în cazul apariției simptomelor specifice - diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 – 12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim.”, a declarat prefectul județului Brăila.
Ce efecte are asupra sănătății oamenilor
Simptomele acestei bacterii sunt confundate cu gripa. Clostridium Perfringens elimină toxine care sunt foarte dăunătoare pentru sănătatea oamenilor, iar efectele se simt în primele 24 de ore de la infectare. Cei care au ingerat bacteria au dureri de stomac, crampe abdominale și diaree. În cazuri mai rare poate să apară și stările de greață sau febra. Infectarea cu această bacterie poate să ducă chiar și la deces, însă cazurile sunt foarte rare.