O nouă înșelăciune a luat amploare pe Facebook! Iată ce mesaje ar trebui să ignori pentru siguranța contului tău
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 12.02.2021 la 00:16
Actualizat pe 12.02.2021 la 00:16
Hackerii au descoperit o nouă metodă de a-ți accesa datele personale. Mesajul este unul înșelător. Iată ce trebuie să știi pentru a te feri de încercările hackerilor!
- Metoda ”Ești tu, cumva?” s-a răspândit pe Facebook
- Ce se întâmplă dacă accesezi linkul primit
O nouă înșelăciune de proporții a apărut pe Facebook. În prezent, au fost afectate peste 500.000 de persoane de noua tactică a hackerilor.
Metoda ”Ești tu, cumva?” s-a răspândit pe Facebook
În ultimele zile, o nouă metodă de înșelăciune a apărut pe Facebook. Experții de securitate în online recomandă să verificăm minuțios înainte de a accesa linkurile care nu par sigure.
Dacă primești un mesaj cu un link însoțit de mesajul ”Ești tu, cumva?”, nu trebuie să îl accesezi. Mesajul constă într-un filmuleț, pe care îl poți primi chiar de la o persoană apropiată sau de la o persoană cu care ești prieten pe Facebook.
Noua campanie de phishing a făcut sute de mii de victime până acum, care nu și-au dat seama de înșelăciunea hackerilor.
Atacatorul trimite un filmuleț în care susține că ai apărea tu și speră să îți trezească interesul și curiozitatea pentru a-l accesa.
În realitate, acesta este un virus, prin care atacatorii vor să obțină informațiile tale personale. Ei pot afla chiar și datele contului tau bancar, potrivit experților în crima organizată online.
Ce se întâmplă dacă accesezi linkul primit
Prietenii care îți trimit aceste mesaje nici măcar nu știu că sunt, la rândul lor, victimele hackerilor.
Dacă dai click pe linkul primit vei fi redirecționat pe diferite site-uri, asemănătoare cu Facebook, unde trebuie să îți introduci datele personale pentru a putea vedea așa-zisul filmuleț cu tine.
Specialiștii spun că hackerii pot să determine chiar și locația unei persoane prin această metodă și în final îi vor infecta dispozitivul, tocmai pentru a afla date personale sensibile.
Conform cercetătorilor, această tactică a început în luna ianuarie a acestui an și a apărut prima dată, în Germania.
Citește și: Donald Trump nu mai are voie pe Youtube! Cât timp va avea accesul suspendat fostul președinte american