O singură analiză de sânge depistează opt tipuri de cancer! Tu știai despre ea?

O singură analiză depistează opt tipuri de cancer © Pixabay

Cancerul omoară anual mii de oameni din lumea întreagă și este una dintre cele mai grave afecțiuni ale secolului XXI.

Un nou studiu al oamenilor de știință relevă faptul că o singură analiză de sânge poate depista opt tipuri diferite de sânge. Se numește CancerSeek (Caută Cancerul) și evaluează simultan nivelul pentru 8 tipuri de cancer din sânge.

Această analiză poate depista cele mai periculoase tipuri de cancer, cum ar fi cel de plămâni, ficat, mamar, de stomac sau intestinal. Le caută și pe cele de esofag, ovarian sau pancreatic. Aproximativ 60% din decesele înregistrate în lume se datorează acestor tipuri de cancer foarte des întâlnite, scrie doctorulzilei.ro.

Analiza folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a detalia combinațiile dintre gene și markerii proteinelor, care se găsesc în probele de sânge ale unui pacient cu cancer.

Analiza este neinvazivă. Trebuie doar o simplă probă de sânge. Au loc studii intense pentru această descoperire, în condițiile în care o evaluare eficientă există doar pentru câteva tipuri de cancer, la ora actuală.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro