Oficial! Anunț pentru toți credincioșii. Condițiile care trebuie respectate la slujbele în aer liber

Oficial! Anunț pentru toți credincioșii. Condițiile care trebuie respectate la slujbele în aer liber © Foto simbol Hepta

În urma consultărilor cu Președintele României, Guvernul a anunțat că lăcașurile de cult pot fi deschise odată cu trecerea la starea de alertă, dar slujbele vor fi efectuate doar în aer liber. Pentru aceasta însă, credincioșii trebuie să respecte câteva condiții. 

Credincioșii pot participa la slujbele în aer liber dacă respectă distanțarea socială. Privind cerința autorităților ca Sfânta Împărtățanie să nu fie administrată decât cu lingurițe și pahare de unică folosință, dat fiind contextul actual, Patriarhia Română a decis... altceva. 

După consultarea Sfântului Sinod, Patriarhia Română a anunțat că nu acceptă această condiție a Guvernului și a decis astfel să amâne administrarea Sfintei Împărtășanii până când condițiile epidemiologice o va permite. Celelalte condiții nu au creat problematici. 

Episcopia Maramureșului și Sătmarului i-a anunțat i-a anunțat în mod oficial pe credincioși ce condiții trebuie să respecte pentru a participa la slujbele în aer liber. 

„Din 15 mai starea de urgență se ridică și se revine la starea de alertă. Pericolul, deși nu mai este atât de mare, nu a trecut cu totul. Prin urmare, Sfânta Patriarhie și responsabilii din Guvern de gestionarea acestei situații, au hotărât să se revină la practica de la începutul pandemiei”, transmite Episcopia Maramureșului și Sătmatului într-un comunicat. 

Totodată, se precizează că, începând cu ziua de duminică, 17 mai, „Sfintele Slujbe se vor ține în aer liber, în fața bisericilor, sau pe altarele de vară, cu respectarea distanței de 1,5 metri între persoane și purtarea măștii de protecție de către credincioși”.

În comunicat se arată că preoții vor mirui credincioșii cu untdelemn sfințit după Sfânta Liturghie, „iar aceștia vor lua, la casele lor, pe parcursul săptămânii, Aghiasma Mare, pe nemâncate, spre sfințire și spre întărire”.

​În cazul Sfintelor Taine și a celorlalte servicii religioase, se vor respecta recomandările date de Sfânta Patriarhie și autoritățile sanitare, a mai subliniat în comunicat Episcopia Maramureșului și Sătmarului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro