Orașele fantomă ale României! Doar numele ce au mai rămas din ele, acum sunt ruină / FOTO
Publicat pe 19.05.2022 la 21:34 Actualizat pe 19.05.2022 la 21:34
În perioada comunismului, multe locuri din România erau populate. Acum, orașele sunt fantome, iar puțini sunt cei ce își mai amintesc de ele ori încă locuiesc acolo. Iată ce istorie bogată au, dar și de ce nu mai au la fel de mulți locuitori.
- Care sunt orașele fantomă din România
- Au rămas doar ruine
Multe orașe din România erau recunoscute și adevărate centre industriale pe perioada comunismului. Din păcate, acum doar numele ce a mai rămas din ele, pentru că au ajuns adevărate ruine.
Orașele fantomă ale României
Minele și combinatele din perioada comunismului au ajuns doar grămezi pline de moloz. Aceste orașe nu mai sunt regăsite pe harta României, fiind fantomă. Printre acestea se regăsește și orașul Mărășești, un nod feroviar foarte important în istoria țării noastre, mai ales pentru econimia pe Fabria de produse chimice.
Probabil că mulți ați auzit de Mausoleul de la Mărășești, care a fost ridicat drept o amintire pentru luptele care au avut loc în zonă în perioada Marelui Război.
Orașul Călan, din județul Hunedoara, era recunoscut de multe persoane în trecut pentru prosperitatea combinatului siderurgic, unde lucrau peste 6.000 de oameni în aul 1989. Acolo găsești doar tristețe și blocuri părăsite.
Doar numele ce au mai rămas din ele, acum sunt ruină
Un alt oraș fantomă este Lupeni, tot din județul Hunedoara. Acesta era bine cunoscut în perioada comunismului, uunde minerii au protestat împotriva condițiilor de muncă, dar și a salariilor mici.
Orașul Victoria a fost înființat în anul 1949, după un model sovietic, loc unde au lucrat multe persoane în vremea comunismului.
Din păcate, orașe și localități care au avut o mare importanță pentru țara noastră sunt ruine, iar oamenii au luat decizia de a pleca din acele locuri, din dorința de a duce un trai mai bun, dar și pentru oportunitățile care se ivesc în alte părți cunoscute ale României.