Orașul din România unde studenții pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească
Publicat pe 01.06.2023 la 10:38 Actualizat pe 01.06.2023 la 10:38
Un oraș din România va permite studenților să folosească aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații. Cu toate acestea, stundeții de la această universitate trebuie să îndeplinească câteva condiții. Iată care sunt regulile pe care trebuie să le respecte!
- Orașul din țara noastră unde studenții pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații
- Ce condiții trebuie să îndeplinească
Studenții de la o universitate din România vor putea folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații. Cei care merg la facultate se pot folosi de asta la cursuri, însă doar dacă respectă câteva reguli. Ce condiții trebuie să îndeplinească.
Orașul din România unde studenții pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații
Orașul din România unde studenții pot folosi aplicaţiile de inteligenţă artificială pentru licențe și disertații este Timișoara, însă aici este vorba doar despre Universitatea Politehnică din Timișoara.
Această universitate a reglementat folosirea inteligenței artificiale la cursurile și seminarele de la facultăți. Așadar, utilizarea acestor aplicații nu va mai fi interzisă, însă studenții au datoria să respecte reguli de etică și de deontologie.
Orice conținut care va fi generat de studenți de astfel de aplicații de inteligență artificială nu va trebui să fie preluat cu titlul de adevăr, opinie personală sau enunț. Conținutul va trebui analizat, interpretat și mai apoi rescris de către studenți. Cu toate acestea, studenții trebuie să ia în calcul faptul că acest conținut generat de aplicații poate să fie greșit, astfel că vor avea datoria să verifice înainte de a scrie.
Cadrele didactice trebuie să ia măsuri
Cadrele didactice au datoria de a lua măsuri suplimentare pentru evaluarea studenţilor care folosesc inteligența artificială prin aceste aplicații. Acestea trebuie să crească timpul pentru evaluările orale sau pentru utilizarea soluțiilor de detectare a conținutului care va fi generat de aplicații.
În cazul susținerii licenței sau disertațiilor se va completa o declarație de autenticitate unde există o rubrică specială care trebuie bifată de studenții universității ce au folosit aplicații speciale de inteligență artificială.
Citește și: Legătura Regelui Charles al III-lea cu România. Cine a fost stră-stră-străbunica suveranului britanic