"Pacientul 1" din Italia a ieşit de la terapie intensivă. În ce stare este soţia lui, însărcinată în opt luni

"Pacientul 1" din Italia a ieşit de la terapie intensivă. În ce stare este soţia lui, însărcinată în opt luni © Pixabay

Primul italian detectat pozitiv cu coronavirus a ieşit de la terapie intensivă, reuşind să respire singur, fără ajutorul aparatelor.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Codogno, a stat internat 18 zile în spitalul din San Matteo, Pavia, potrivit La Stampa.

"Pacientul 1" a început să respire singur, astfel că a fost transferat de pe secţia de terapie intensivă, pe cea de terapie subintensivă.

Bărbatul se numeşte Mattia, este primul cetăţean italian declarat infectat cu noul coronavirus şi ocupă un post de manager la o firmă intenaţională.

Şi soţia bărbatului, însărcinată în opt luni, a fost internată în spital, dar din fericire, ea a fost externată la scurt timp. Sarcina nu a fost afectată în nici un fel, femeia nefiind purtătoare a virusului.

"Pacientul 1" a refuzat internarea

Pe 18 februarie, Mattia s-a dus la spital, din cauză că începuse să se simtă rău, dar a refuzat atunci internarea voluntară. A fost supus verificărilor, şi deşi medicii au insistat pentru internare, el a decis să plece acasă.

A doua zi, starea lui s-ar fi agravat, aşa că s-a prezentat din nou la spital, alături de soţia lui. Pe 20 februarie el a fost internat de urgenţă la terapie intensivă.

După spusele soţiei, tânărul ar fi participat, pe 21 ianuarie, la o cină, alături de un prieten care se întorsese recent din China.

În prezent, Italia se află în carantină generală, fiind declarată toată ţara zonă roşie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro