Pandemia i-a adus mai multă creativitate unui preot din Cluj. Metoda inedită pe care a găsit-o omul bisericii pentru păstrarea distanței în timpul slujbei/ FOTO

+5 click pentru
galerie

Pandemia i-a adus mai multă creativitate unui preot din Cluj © Facebook

Pandemia l-a făcut mai creativ pe un preot din Florești, județul Cluj. Omul bisericii a găsit o metodă inedită de a ține slujba și de nu îi pune pe credincioși în pericol. Astfel, tânărul preot a găsit soluția ideală pentru păstrarea distanței sociale între enoriași. 

Curtea Bisericii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Floresti, județul Cluj, s-a transformat total după ce preotul bisericii a găsit metoda ideală ca enoriașii să păstreze distanțarea socială. Astfel, în toată curtea bisericii, preotul a desenat flori colorate, la distanța recomandată de 1,5 metri, pe care enoriașii sunt invitați să se așeze pentru a asculta Sfânta Liturghie, în aer liber.

”Potrivit îndrumărilor autorităților bisericești vom respecta prevederile legale ale stării de alertă. Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioșii noștri, veți purta mască și veți păstra distanța de 1, 50 m unul față de celălalt. În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veți fi poftiți la o floricică la alegere”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a bisericii, acolo unde s-au publicat și câteva fotografii cu noua înfățișare a curții bisericii. 

Ba mai mult, în același mesaj, oamenii bisericii le-au transmis enoriașilor faptul că înainte și după slujbă au la dispoziție soluții dezinfectante pe care trebuie să le folosească. 

„De asemenea la intrare în curtea Bisericii o să aveți la dispoziție substanțe de dezinfectare pe care trebuie să le folosiți și când veniți și când plecați. 🙏”, se mai găsesște în mesajul postat în mediul online. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro