Părinții elevilor din România cer măști medicinale gratuite pentru copiii lor: ”Este nevoie de susținerea familiilor”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 25.08.2021 la 20:36
Actualizat pe 25.08.2021 la 20:36
La scurt timp după ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că de la începerea anului școlar, elevii și studenții nu vor mai avea voie să poarte în interiorul instituțiilor școlare măști din material textil, părinții s-au revoltat și cer măști medicinale gratuite pentru copiii lor, spunând că familiile din România au nevoie de susținere.
- Elevii și studenții sunt obligați să poarte maști de uz medical
- Guvernul a interzis măștile textile în școli și universități
- Părinții s-au revoltat
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că elevilor și studenților le este interzis să mergă la școală, respectiv la facultate, cu măști din material textil. În acest sens, părinții din România au reacționat.
Părinții elevilor din România cer măști medicinale gratuite pentru copii
Măștile medicinale, singurele măști care pot fi purtate în interiorul unităților școlare, presupun costuri suplimentare. Federația părinților din România s-a revoltat și a declarat că aceste măști ar trebui plătite de minister, nicidecum de părinți.
Secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți, Gabriel Chicioreanu, a povestit la Antena 3 că este de acord cu noua măsură impusă de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, însă măștile medicinale ar trebui să fie furnizate de autorități, în condițiile în care sunt numeroase familii cu o situație precară în țara noastră.
Când pot renunța elevii la masca de protecție
Mai mult decât atât, secretarul general al Federației Asociațiilor de Părinți a mărturisit că părinții elevilor din România sunt conștienți de faptul că numeroase măști din materiale textile nu oferă siguranță la transmiterea virusului Sars-Cov2.
În plus, ministrul Sănătății a declarat că măștile vor fi obligatorii în spațiile închise, dar nu și în cele deschise, cu excepția ceremoniei de început de an, unde nu se va putea menține distanțarea fizică prevăzută de lege la momentul actual.
Cât despre orele de educație fizică și sport, Ioana Mihăilă a afirmat că acestea se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție. Atunci când incidența depășește 6 la mia de locuitori, există două scenarii posibile: trecerea de învățământ online integral sau sistemul hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați.