Patronul firmei de deratizare din Timişoara a fost reţinut, după ce substanţa a ucis trei oameni

Patronul firmei de deratizare din Timişoara a fost reţinut, după ce substanţa a ucis trei oameni © opiniatimisoarei.ro

Marţi dimineaţă, procurorii l-au reţinut pe patronul firmei din Timişoara pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. Doi copii şi mama unuia dintre ei şi-au pierdut viaţa după ce au intrat în contact cu substanţa cu care s-a făcut deratizarea în bloc.

După o serie de audieri, Ioan Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare, a fost dus marţi dimineaţă în Arestul IPJ Timiş, pentru 24 de ore. Bărbatului i se aduc acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Ioan Sorin Buţă urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

În noaptea de luni spre marţi a fost evacuat un al doilea bloc din Timişoara. În acest imobil, într-un apartament a fost făcută deratizarea tot de firma lui Ioan Sorin Buţă. 

Tragedia s-a produs din cauza pastilelor care conţin fosfură de aluminiu. În cazul omului, pesticidul ieftin folosit în general pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale afectează organele interne: plămânii, inima, ficatul și rinichii.

Fosfura de aluminiu face parte din grupa I de toxicitate.

"Administratorul firmei a fost audiat și în momentul de față procurorul este la faţa locului. Prioritatea noastră e să identificăm locațiile unde s-au făcut acțiuni de deratizare", a precizat şeful IPJ Timiş.

Vă reamintim că un copil de trei ani, mama lui şi un bebeluş de doar zece zile au murit la scurt timp după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o dezinsecţie de firma lui Ioan Sorin Buţă. În continuare, alte 20 de persoane sunt internate la unităţile spitaliceşti. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro