Pericolul neștiut din carnea de porc. La ce riscuri se pot expune românii în această perioadă: "Sunt bacterii care rezistă la temperaturi mari"
Publicat pe 14.12.2023 la 10:20 Actualizat pe 14.12.2023 la 10:20
Românii trebuie să fie foarte atenție când fac cumpărăturile pentru sărbătorile de iarnă! Nu ne mai desparte foarte mult timp de mult așteptată perioadă a anului, astfel că, foarte mulţi deja au început cursele pentru cumpărături pentru masa de Crăciun. Carnea de porc, cârnaţii, caltaboşul, lebărul sau tobă sunt cele mai căutate alimente în această perioadă. Iată la ce trebuie să fii atent!
- Pericolul din carnea de porc
- Riscurile la care se expun românii
Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor în pragul sărbătorilor de iarnă. S-a constatat faptul că românii consumă milioane de porci anual, aproximativ un milion de porci fiind sacrificaţi doar în preajma sărbătorilor de iarnă.
Pericolul din carnea de porc
Românii sunt sfătuiți să fie foarte atenți când și de unde își cumpără carne de porc pentru masa de Crăciun.
Ei bine, specialiștii susțin că este foarte important că acest produs să fie cumpărat doar din unitățile autorizate, în timp ce cei care vor tăia porcul în gospodării sunt sfătuiți să ducă carnea la un laborator.
Simptome cu care ne putem confrunta ducă consumarea de carne de porc infectată
Normele de igienă în această perioadă trebuie respectate cu strictețe, iar carnea trebuie preparată corect.
Specialiștii au precizat că nu este bine ca acest produs să fie depozitat alături de alte alimente din frigider. Medicii specialiști trag un semnal de alarmă și afirmă că acest tip de carne poate conține bacterii care rezistă la temperaturi foarte mari.