Persoanele care poartă ochelari, mai puțin predispuse să se infecteze cu Covid-19! Specialiștii au descoperit noi ipoteze
Publicat pe 18.09.2020 la 14:50 Actualizat pe 18.09.2020 la 14:58
Un studiu realizat în China sugerează că persoanele care poartă ochelari ar fi mai puțin predispuse să se infecteze cu Covid-19. Specialiștii au descoperit noi ipoteze care să demonstreze acest lucru.
- Persoanele care poartă ochelari sunt mai puțin predispuse să se infecteze cu Covid-19
- Specialiștii chinezi au descoperit noi ipoteze
Cercetătorii chinezi au realizat un studiu prin care au analizat nivelul de infectare cu Covid-19 la persoanele care poartă ochelari. Rezultatele sugerează că acestea ar fi mai puțin predispuse în contacta noul coronavirus.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 276 de pacienți chinezi dintr-un spital din provincia Hubei din China și au descoperit că doar aproximativ 6% poartă ochelari, suferind de miopie, o rată mult mai mică decât cea estimată în cercetările anterioare, care era de 31,5%.
Cercetările au avut loc din 27 ianuarie și până pe 13 martie 2020. S-a analizat timpul în care participanții purtau ochelari, dar și motivul pentru care aveau nevoie de ei.
Astfel, 30 de persoane au afirmat că sunt purtătoare de ochelari, adică 11%, însă doar 16 participanți au spus că îi poartă mai mult de 8 ore pe zi, din cauza miopiei. Restul de 14 persoane au avut nevoie de ochelari doar în timpul în care citeau.
Cercetătorii vin cu noi ipoteze
Cu toate că ipoteza de bază ar fi că odată ce avem ochelarii la ochi, tendința de a duce mâinile în zonarespectivă se diminuează considerabil, persoanele care nu sunt obișnuite cu accesoriul pe față pot aduce mâinile pe ten mai des pentru a aranja ochelarii sau a-i da jos.
Noul studiu are o serie de limitări, pentru început, acesta a inclus pacienți de la un singur spital și s-a găsit doar o asociere și nu poate dovedi o relație „cauză-efect” între a purta ochelari și a fi protejat de COVID-19.
Deși personalul medical folosește atât măștile de protecție, cât și ochelarii de protecție, protocoalele de sănătate nu încurajează nevoia de a proteja și ochii. Conform acestora, este mai important de folosit masca de față și să se respecte distanțarea socială.