Planul secret al lui Nicolae Ceaușescu! Care a fost ultima lui dorință, înainte de a fi executat

Planul secret al lui Nicolae Ceaușescu! Care a fost ultima lui dorință, înainte de a fi executat © Arhivă

Atunci când Ceaușescu a căzut, odată cu el au căzut și planurile bine puse la punct pe care le vedea împlinite. La vremea respectivă, ele au fost secrete, însă toate marile dorințe ale dictatorului au fost făcute publice, ușor ușor, de către cei din cercul apropiat. Ceaușescu avea un vis măreț: să transforme România într-o adevărată putere pe piața mondială. Cum? Iată cum!

În anul 1989, Republica Socialistă România reușea, cu ajutorul unor sacrificii imense ale populației, să își plătească datoria externă. Oricine a trăit în acea perioadă își amintește de toate lucrurile de care oameni iau fost privați, în încercarea de a scăpa România de banii datorați pe plan extern.

Care a fost marele plan al lui Ceaușescu

Nu numai că România a scăpat de întreaga datorie, însă chiar ieșise pe plus și urma chiar să mai încaseze încă niște bani, de la diverși parteneri economici. Și, totuși, de ce nu a spus atunci Ceaușescu că, gata, s-a terminat cu chinul populației? Asta pentru avea idei și mai mărețe.

Potrivit apropiaților, Ceaușescu intenționa să deschidă o Bancă Mondială la București, în Casa Poporului, într-un parteneriat cu China, Egipt, Iran, Libia, țările arabe din Golf, alte țări în curs de dezvoltare, printre care și Iugoslavia. Ar fi urmat apoi să finanțeze economiile emergente din Africa și Orientul Mijlociu. Mai mult, dictatorul avea în vedere și ridicarea României la statut de putere internațională prin exploatarea rezervelor imense de aur și de metale rare.

Evident, aceste vise nu au fost duse până la capăt. În urma Revoluției din 1989, atât Ceaușescu cât și soția lui au fost „detronați” și executați.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro