Plantele care nu rezistă la frig. Odată cu venirea sezonului rece trebuie să le muți în casă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 09.11.2023 la 20:30
Actualizat pe 09.11.2023 la 20:30
Dacă ești un mare iubitor de flori, atunci trebuie să știi că există câteva care nu se înțeleg aboslut deloc cu temperaturile scăzute. Așadar, dacă vrei să reziste peste iarnă, va trebui să le muți în casă. Află din rândurile de mai jos care sunt plantele care nu rezistă absolut deloc la frig.
- Care sunt plantele care nu rezistă absolut deloc la frig
- Odată cu venirea sezonului rece trebuie să le muți în casă
O mulțime de persoane își plasează plantele de apartament în aer liber pentru vară și se bucură de ele în interior în restul anului. Așadar, de ce să nu încerci și tu o strategie similară, aducând plantele tale friguroase preferate înăuntru când temperatura scade, astfel încât acestea să fie gata să strălucească din nou când vine sezonul cald, fără să fii nevoit să cumperi altele noi?
Care sunt plantele care nu rezistă absolut deloc la frig
Înainte de a aduce însă plantele de exterior în casă, va trebui să le pregătești puțin. Trebuie să le verifici să nu aibă dăunători și, dacă este necesar, să le tratezi. Unele plante pot fi pur și simplu aduse în interior ca plante de apartament. Citește mai departe pentru a afla despre plantele populare și fragede pe care le poți aduce în interior în fiecare iarnă și apoi să continui să te bucuri de ele afară în sezonul cald.
Plantele citrice, de exemplu, lămâiul sau portocalul, este indicat să fie mutate într-un mediu protejat atunci când temepraturile scad. Ia măsuri din timp pentru a proteja acești pomi și fii cât se poate de atent la variațiile de temperatură.
Palmierii. În timp ce unii palmieri sunt rezistenți, majoritatea palmierilor ar trebui să fie mutați în interior iarna. Nu îi lăsați expuși la îngheț. Ar trebui mutați într-o locație interioară unde să fie multă lumină. Ei trebuie să fie udați în mod regulat pentru a menține solul umed până la primăvară când vor fi duși înapoi în aer liber după ce a trecut orice pericol de îngheț.
Cactușii . Va trebui să fii cu ochii pe termometru și să cunoști pragul de temperatură scăzută pentru tipul tău special de cactus. Unele specii pot rezista la temperaturi de 20 de grade, dar altele nu pot. În general, cactușii se descurcă cel mai bine într-un loc răcoros, chiar neîncălzit, luminos, cu apă minimă.
Begonia și trandafirii la ghivechi au nevoie de protecție împotriva frigului
Begonia – Begonia are flori foarte frumoase, dar trebuie protejată meticulos în sezonul rece. Taie tulpinile la aproximativ cinci centimetri pentru a menține sănătatea plantei. Depozitează tuberculii într-un loc răcoros și întunecat după ce i-ai lăsat să se usuce la temperatura camerei.
Trandafirii la ghivechi – Trandafirii au nevoie de protecție împotriva frigului, așa că ar fi bine să îi mutați într-un loc călduros atunci când temperaturile scad.
Citește și: De ce să pui pastă de dinţi la rădăcina plantelor. Trucul care va fi de folos grădinarilor