Poliția Română, anunț important pentru cetățeni! Alertă de fraudă online: "Un nou tip de încercare de a înşela oamenii"
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 03.10.2023 la 21:54
Actualizat pe 03.10.2023 la 21:54
Anunț important pentru cetățenii români! Potrivit informațiilor transmise de Poliţia Română, hackerii se folosesc de numele instituţiei sau de Interpol cu scopul de a instaura panică și a convinge diverse persoane să le trimită bani.
- Avertisment al Poliției Române
- Alertă de fraudă online
- La ce trebuie să fie atenți cetățenii
Alertă de fraudă online în România! Reprezentanții Poliției Române anunță că hackerii atacă din nou! Potrivit oamenilor legii, aceștia s-au orientat către fraude online în numele unor instituții care au putere în percepția oamenilor cum ar fi Poliţia Română sau Interpol, scrie antena3.ro.
Poliția Română, anunț important pentru cetățeni
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române trage un semnal de alarmă! Hackerii se folosesc de numele instituţiei sau de Interpol cu scopul de a instaura panică și a convinge diverse persoane să le trimită bani.
Mai exact, infractorii ar trimite adrese în numele unor instituții publice cum ar fi Interpol sau Poliția Română și anunță oamenii că au fost citați într-un dosar penal în ceea ce privește diferite infracțiuni: pornografie infantilă, contrabandă cu țigări şi alte asemenea fapte de o gravitate ridicată. În acest fel ar reuși să îi facă pe oameni să trimită diverse sume de bani pentru a scapa de așa-zisa investigație.
Oamenii legii anunță cetățenii români că instituțiile statului din România nu trimit astfel de adrese şi în niciun caz poliţiştii nu solicită sume de bani pentru a scapă de anumite investigații.
Reguli de care poți ține cont pentru a nu ajunge victima unei fraude online
Autoritățile din România le recomandă cetățenilor să fie atenți când primesc astfel de solicitări prin e-mail. Iată de ce reguli poți ține cont pentru a nu ajunge victima unei fraude online:
- nu da curs solicitărilor, nu acca link-urile transmise de persoanele rău intenționate şi cel mai important nu trimite sume de bani.
- sesizează cea mai apropiată secție de poliţie, astfel încât să fie demarate cercetări pentru identificarea persoanelor care practică acest nou mod de operare în mod infracțional, pentru a fi trase la răspundere penală de către adevărații polițiști.
- studiază cu mare atenţie adresele de email respective, pentru că infractorii scriu mesaje cu erori gramaticale şi generează adrese care în realitate nu există.
Citește și: Semnele care îți arată că cineva îți urmărește telefonul. Cum să îți protejezi smartphone-ul