Poliţia Română face anunţul! Este voie să vă duceţi soţul sau soţia la serviciu cu maşina?

Poliţia Română face anunţul! Este voie să vă duceţi soţul sau soţia la serviciu cu maşina? © arhiva

În urma pandemiei de coronavirus, pe teritoriul României a fost declarată stare de urgență în urmă cu aproape 3 saptămâni, iar autoritățile au impus mai multe restricții. Poliția Română face lumina în cazul uneia dintre decizii pentru a se evita riscul unei amenzi. 

Pentru că pe buze românilor în aceste momente sunt mii de întrebări referitoare la restricțiile impuse de autorități în urma pandemiei de coronavirus, Poliția Română lămurește printr-un mesaj pe Facebook dacă este sau nu voie ca cineva să-și ducă partenerul de viață sau partenera la serviciu fără a se încălca ordinul și fără a da o amendă uriașă.

”Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).”, a fost mesajul publicat de Poliția Română pe Facebook. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro