Polițistul care a mutilat în bătaie un șofer are antecedente / Documente exclusive
De Narcis Voica.
Publicat pe 03.09.2024 la 22:48
Actualizat pe 03.09.2024 la 22:48
Daniel Cherecheș, bătăușul de la IPJ Sibiu care a mutilat un șofer începător fiindcă n-a semnalizat ieșirea din giratoriu, are niște probleme mari cu legea: are antecedente la capitolul amenzi, iar declarația de avere i-ar putea aduce un nou dosar penal!
- Bătăușul de la IPJ Sibiu are experiență la capitolul amenzi
- El se judecă de câteva luni cu... Poliția Română!
- În declarația de avere nu apare afacerea cu platforma auto
- Soția, care e tot polițistă, a declarat altceva în documentele oficiale
Mardeiașul cu epoleți din Poliția Română care i-a zburat un dinte unui șofer de 18 ani, după ce i-a dat cu picioarele și pumnii în figură, este veteran la capitolul amenzi și ar putea deveni și unul la capitolul dosare penale. Conform portalului instanțelor de judecată, polițistul Daniel Cherecheș a mai avut probleme cu poliția, însă a decis să tranșeze problema în instanță, unde a solicitat anularea sancțiunilor contravenționale.
Platforma – problemă
Pe lângă amenzile primite, bătăușul din cadrul IPJ Sibiu s-ar putea alege cu un nou dosar penal, pe lângă cel deschis pentru loviri și alte violențe. Motivul: platforma auto pe care o conducea în momentul agresiunii apare în declarația sa de avere, însă în actele oficiale nu figurează niciun venit produs în urma transporturilor efectuate de polițist. Să fi încasat banii la negru? Greu de crezut, în condițiile în care proprietarul platformei era chiar un om al legii...
Nevasta a declarat altceva
În timp ce Daniel Cherecheș susține în declarațiile de avere că a făcut un singur împrumut, soția lui, care este tot polițistă, zice că a făcut două. În mod bizar, nevasta bătăușului susține că a luat de la bancă 16.607.389 lei, pe o perioadă de 30 de ani. Adică 3,3 milioane de euro. În condițiile în care pentru anul 2023 a declarat venituri lunare de 309 euro. Să fi uitat să pună virgula pe undeva? Să i se fi aprobat un credit de 3,3 milioane de euro, cu un salariu de 309 euro? Doar inspectorii Agenției Naționale de Integritate, experți în asemenea situații, pot stabili care este adevărul!
Anchetat de șefi
După ce imaginile cu fapta polițistului au fost postate pe internet, colegii care l-au lăsat să fugă și, inițial, ar fi refuzat să înregistreze plângerea victimei, au declarat: „Din primele cercetări efectuate rezultă că persoana bănuită de comiterea faptelor este un polițist din cadrul I.P.J. Sibiu, aflat în timpul liber la momentul presupusei săvârșiri a faptelor. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale. În acest context, comanda I.P.J. Sibiu a dispus, prin Compartimentul Control Intern, declanșarea de verificări cu privire la comportamentul polițistului în cauză, urmând a se dispune măsuri în consecință”.