Povestea uluitoare a lui Iulian, hackerul împușcat mortal în Bacău. A început să învețe fraudele online de la 6 ani!

Povestea uluitoare a lui Iulian, hackerul împușcat mortal în Bacău. A început să învețe fraudele online de la 6 ani! © desteptarea.ro

Iulian Oancea a fost ucis în stil mafiot, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc din municipiul Bacău. La doar 21 de ani, Iulian Oancea avea un trecut uluitor, în special în sfera fraudelor online.

Un tânăr de 21 de ani a fost executat că-n filmele cu mafioți luni seară, 9 martie. Crima a avut loc în scara unui bloc aflat pe strada Alecu Russo din Bacău. Alertați de vecinii care au auzit mai multe focuri de armă, polițiștii au intervenit la fața locului și au constatat că este vorba despre Iulian Cezar Oancea, cunoscut în România din cauza unor fraude informatice comise în copilărie.

Deși nu a fost prins până acum autorul crimei, polițiștii au un cerc de suspecți și cred că Iulian Oancea își cunoștea ucigașul. 

„Prin ordonanţa procurorului din 09.03.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 al. 1 C.pen. În prezenta cauză se efectuează multiple activităţi investigative şi de urmărire penală, în vederea identificării autorului faptei şi a împrejurărilor comiterii acesteia. Pentru moment, având în vedere caracterul nepublic al urmăririi penale şi pentru a nu fi afectată buna desfăşurare a anchetei, nu pot fi furnizate informaţii suplimentare“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, potrivit Adevărul.

Iulian Oancea a început fraudele online de la 6 ani

Iulian Cezar Oancea a fost trimis în judecată de DIICOT pentru fapte comise în perioada 2013-2015, pe când avea doar 12-14 ani. Atunci, a  spart conturi bancare de unde a furat peste 100.000 de euro. 

De altfel, tânărul mai fost condamnat în trecut pentru fapte similare şi eliberat condiţionat în 2018 dintr-un centru de reeducare pentru minori.

„Făcând un pic background-check pentru a se înţelege, ai mei mi-au luat calculator pe la 6 ani. Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut şi am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul şi am făcut şi ceva programare web (html, css, js)“, povestea Iulian, în urmă cu câțiva ani.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro