Preot din Timiș, amendat cu 300 de lei după ce a organizat o slujbă cu 40 de persoane

Preot din Timiș, amendat cu 300 de lei după ce a organizat o slujbă cu 40 de persoane © Foto simbol arhiva

300 de lei - atât a primit amendă un preot din Timiș, după ce a organizat o slujbă cu 40 de persoane duminică, 22 martie, la nici o zi de când ministrul Marcel Vela a anunțat noile măsuri. 

Duminică, 22 martie, un preot din localitatea timișeană Bethausen a primit o amendă de 300 de lei, după ce a organizat în biserică, o slujbă cu 40 de persoane. Preotul nu a ținut cont de nicio recomandare a autorităților ori de noile măsuri anunțate sâmbătă seară la sediul Ministerului Afacerilor interne. 

Poliția din Timiș s-a sesizat din oficiu după ce a aflat că la lăcășul de cult din localitatea Bethausen are loc, duminică, 22 martie, o slujbă religioasă cu aproximativ 40 de persoane.

„Din verificările efectuate s-a constatat că organizatorul slujbei este un bărbat în vârstă de 39 de ani”, anunță Poliția Timiș, potrivit Mediafax. 

La fața locului au intervenit oamenii legii care i-au informat pe credincioși că sunt obligați să respecte prevederile Ordonanței Militare cu privire la adunărilor publice.

Enoriașilor li s-a cerut apoi să părăsească biserica din Bethausen. Organizatorul a fost sancționat de polițiști. Surse locale susțin că amendă dată de polițiștii a fost de 300 de lei, iar amendatul, chiar preotul.

La ce i-a îndemnat un preot din Prahova pe enoriași, după anunțul făcut de Marcel Vela

După ce a fost anunțată Ordonanța Militară, un preot din Prahova a reacționat pe Facebook.

„Doamne ajută, dragii și iubiții mei credincioși! Ați auzit mai devreme ordonanța militară. Haideți, mâine să fim 100 credincioși, la Sfânta Liturghie! Când vom mai putea să fim atâția, nu știm! Așa că măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică! Eu vă aștept cu multă dragoste, la biserica mea, la Scăieni!SUS INIMILE! Doamne ajută!”, a scris preotul Ioan Arion pe pagina să de Facebook, stârnind fel de fel de reacții. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro